En Sıcak Konular

‘8.8 milyar Dünya benzeri gezegen var’

6 Kasım 2013 10:07 tsi
Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmaya göre, Samanyolu Galaksisi’nde Dünya büyüklüğünde ve yaşanabilir olan 8.8 milyar gezegen yer alıyor. Araştırma, Güneş Sistemi’nin bulunduğu galakside Dünya nüfusundan fazla yaşanabilir gezegen olduğunu savund

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayımlanan yeni bir araştırma, genişliği 100-200 bin ışık yılı olan Samanyolu Galaksisi’nde Dünya dışındaki yaşanabilir gezegen sayısının 8.8 milyar olduğunu belirtti.

Araştırmada yer alan California Üniversitesi’nden Geoff Marcy, ‘bir sonraki adımda, Uzay’a göndereceğimiz güçlü teleskoplarla bu gezegenlerin atmosferlerini inceleyeceklerini, böylece yaşama elverişli olduğu düşünülen gezegenlerin bu düşünceye ne kadar uygun olduğunu göreceklerini’ ifade etti.

Marcy, yapılan en son tespitin önemli bir soruyu da tekrar akıllara getirdiğini belirtti: “Eğer yalnız değilsek neden Samanyolu’nda diğer gelişmiş medeniyetlerden ses çıkmıyor?” 

NASA’nın gezegen avcısı olarak bilinen ve Mayıs ayında devre dışı kalan Kepler teleskobunun dört yılda elde ettiği verilere göre, Samanyolu’nda her 5 yıldızdan 1 tanesi Güneş’e benziyor ve yörüngelerinde Dünya benzeri, sıvı halde su bulunduran gezegen barındırıyor.

Kepler’in bugüne kadar 42 bin yıldızı incelediğini belirten bilim insanları, yüzlerce milyar yıldız içeren Samanyolu’ndaki yaşanabilir gezegen sayısını belirlemeye çalıştı.

Gök bilimciler, ilk kez tahmine değil ancak hesaplamaya dayanan araştırmalarında, -/+ yüzde 8 hata payıyla, Dünya benzeri gezegene sahip yıldız oranını yüzde 22 olarak belirledi.

Kepler görevinde yer alan Natalie Batalha, bu sonucun doğrulanması için daha fazla verinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Ntvmsnbc



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs