En Sıcak Konular

Baykal, kendisine kurulan 'taciz komplosu'nu anlattı

6 Kasım 2013 09:17 tsi
Baykal, kendisine kurulan 'taciz komplosu'nu anlattı İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Oda TV davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, avukatı aracılığı ile yazılı ifade gönderdi.

Taciz iddialarının komplo ve iftira olduğunu belirten Baykal, bunların çıkış zamanlamasına dikkat çekti. Baykal, “O tarihler milletvekili aday listesinin oluşturulduğu döneme denk gelmektedir. Birileri ısrarla Türk siyasi hayatından çekilmem için iğrenç komplolar tertiplemektedir. Taciz iddiası ve iftirası onlardan biridir.” ifadelerini kullandı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vermesi beklenen Baykal, avukatı aracılığı ile Oda TV davasıyla ilgili 10 soruya yazılı olarak cevap verdi.

Baykal’a “Davanın tutuksuz sanığı İklim Kaleli ile kaç kez görüştünüz? Telefon görüşmelerinde aktardığı taciz iddiaları nelerdir?” diye soruldu. Bu iddiaların komplo olduğunu vurgulayan Baykal, “İklim Ayfer Kaleli, Soner Yalçın (Oda TV sahibi) ve Barış Pehlivan’ın telefonlarının dinlendiğini bildiği için bu iftiraları atmıştır.” karşılığını verdi.

Baykal, bir başka soru üzerine de şunları kaydetti: “İklim Kaleli’nin taciz iftirasının benim açımdan hiçbir geçerliliği yoktur. Böyle bir senaryoyu CHP yönetimine ve Oda TV yönetimine aktardığından haberim olmamıştır. Bana yaptığı ziyaret sonrasında defalarca telefonla arayarak ilişki geliştirme çabalarını sürdürmüştür. Buna karşılık ben hiçbir zaman kendisini telefonda aramadım, buluşma önerilerinin tümünü de geri çevirdim.” Yazılı ifadesinde, “İklim Ayfer Kaleli’nin asılsız iddia ve iftiralarına ilişkin tazminat davaları açıldı.” diyen eski CHP lideri, iki mahkeme kararında da iddiaların iftira olduğunun belirtildiğini ve Kaleli’nin tazminata mahkum olduğunu hatırlattı.

Baykal, Ergenekon tutuklusu yazar Yalçın Küçük’ün notlarında bahsettiği ‘Baykal’ı indirdik’ ibaresi ile neyin kastedildiğini de bilmediğini dile getirdi. Oda TV aramalarında ele geçirilen ve bir kısmı silinen CD içerisinde bulunan “Kılıçdaroğlu’na destek zorunlu” isimli belgenin içerikleriyle ilgili olarak da Baykal, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra CHP içerisinde liderlik çekişmesine girilmemiştir. Bu nedenle bir yorum yapmam mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

zaman


 



Bu haber 958 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs