En Sıcak Konular

Antidepresan ile hepimizi uyuttular!

6 Kasım 2013 09:03 tsi
Antidepresan ile hepimizi uyuttular! SGK, engelli ve yaşlı bakım merkezlerindeki skandala el koydu.

Müfettişler, engelli ve yaşlıların fazla antidepresan verilerek uyutulduğunu tespit etti. Yazılan fazla ilaçlarla devlet de zarara uğratıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hiçbir geliri olmayan bakıma muhtaç engelli ve yaşlıların kaldığı özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yönelik tüm Türkiye'yi kapsayan bir soruşturma başlattı. Devletten engelli başına iki asgari ücret kadar destek alan bu merkezlerde yaşanan skandallar ise şok etkisi yarattı. SGK müfettişleri, ilk incelemelerde bakım merkezlerinin hastalar için gereğinden fazla ilaç alarak devleti zarara uğrattığını saptadı. Merkez çalışanlarının, antidepresanlarla engelli ve yaşlıları sürekli uyuttukları ortaya çıktı.

TÜM ÇALIŞANLARIN İFADESİ ALINDI

Sabah, engellilere yönelik kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen özel bakım ve rehabilitasyon merkezleriyle ilgili şok edici bir gelişmeye ulaştı. Edinilen bilgiye göre, iddiaları dikkate alan SGK, Ege Bölgesi'nden ilerleyerek tüm illere yayılacak bir inceleme başlattı. Bu çerçevede geçtiğimiz ay Ege Bölgesi'ndeki bakım merkezlerinin müdürleri İzmir'e çağrıldı. Müfettişler tüm çalışanların ifadelerini aldı.

HEMŞİRE YERİNE TEKNİSYEN

SGK müfettişlerinin yaptığı incelemelerde, birçok bakım merkezinin hastalar için gereğinden fazla ilaç aldığı ve bu yolla devleti zarara uğrattığı belirlendi. Bakım merkezlerinin genellikle eczanelerle ortak çalıştığı ve fazla ilaçları bu yolla temin ettiği ifade edilirken, SGK'nın söz konusu merkezler ile ilgili soruşturması halen devam ediyor. Müfettişler buralarda hemşire yerine çevre sağlığı teknisyenleri çalıştırıldığı tespit edildi.

İLACIN FATURASI DA DEVLETE

 Engeli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin devlete fatura ettiği fazla ilaçların büyük bölümünün ağır antidepresanlardan oluştuğu ifade ediliyor. Bu ilaçlar, hastaların sürekli uyur durumda kalması için kullanıldı.
 
 



Bu haber 1,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,868 µs