En Sıcak Konular

Erdoğan, Angry Birds'i ziyaret edecek

6 Kasım 2013 08:39 tsi
Finlandiya, İsveç ve Polonya'yı kapsayan Avrupa ziyaretinin ilk durağı Helsinki'de resmi temaslarını bugün gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada ilginç bir ziyaret de gerçekleştirecek.

Erdoğan, "dünyanın bugüne kadar gördüğü en büyük mobil uygulama başarısı" olarak bilinen ünlü Angry Birds'i geliştiren Rovio Şirketi'ni ziyaret edecek. Başbakan Erdoğan'a burada şirket yetkilileri tarafından Angry Birds ile ilgili bir sunum yapılacak. Erdoğan ayrıca bir gösteri salonunu gezecek.

2009 yılında Apple'ın İOS işletim sistemi için yayınlandıktan sonra çeşitli platformlarda 2 milyardan fazla kez indirilme başarısı gösteren Angry Birds oyunu, bugün piyasadaki en popüler oyunlardan biri olmuş durumda. Oyun; Android, Symbian ve Windows Mobile gibi platformlarda yer almasının yanı sıra oyun konsolları ve bilgisayarlar için de tasarlanmış ve hatta oyun karakterlerinin yer aldığı film ve dizi projeleri gündeme gelmişti.

Angry Birds ile ünlenen Rovio Şirketi, 2003 yılında Espoo merkezli olarak üç üniversite öğrencisi Niklas Hed, Jarno Väkeväinen ve Kim Dikert tarafından kurulmuş bir oyun geliştiricisi ve eğlence şirketi olarak biliniyor. Ancak Erdoğan'ın bugün ziyaret edeceği şirketin özellikle çocukların eğitimine yönelik faaliyetleri de bulunuyor.

THE GUARDIAN'DAN ÖVGÜ ALAN EĞİTİM PROGRAMI

Erdoğan'a bu konuda bir sunum da yapılması bekleniyor. Angry Birds geliştiricileri tarafından çocukların eğlenerek öğrenmesi için geliştirilen Angry Birds Oyun Parkı, yeni bir Fin eğitim konsepti olarak adlandırılıyor. 3-8 yaş arası çocukları hedef alan konseptte çocukların çocukların öğrendiklerini ve yeteneklerini eğlenceli ve heyecanlı bir şekilde sergilemeleri hedefleniyor. Helsinki Üniversitesi Cicero Eğitim Ağı ile yapılan işbirliği ile hazırlanan programda, çocuklar bir yandan öğrenirken bir yanda da aktif öğrenimin içinde yer alıyor.

Angry Birds Oyun Alanı, çocukların yaratıcı, çok yönlü bir şekilde en ileri teknoloji zenginleştirilmiş öğretim alanlarında kendilerini geliştirmelerini sağlıyor. Çocuklar burada oyuncaklar, aktivite kitapları, fiziksel oyunlar, eğitimsel posterler, mobil matematik ve öğrenim malzemelerine ulaşım imkanı bulabiliyor. Rovio aynı zamanda NASA, CERN, National Geographic Topluluğu ve Helsinki Üniversitesi gibi bazı bilimsel ve eğitici kurum ve kuruluşlarla da yaptığı işbirliği ile de biliniyor.

Rovio Şirketi'nin bu eğitim programı ayrıca ünlü İngiliz gazetesi The Guardian tarafından da incelenmiş ve uzmanlar tarafından olumlu karşılanmıştı.

ERDOĞAN'IN HELSİNKİ PROGRAMI

Erdoğan Helsinki'deki temaslarına Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüşerek başlayacak. Fin Cumhurbaşkanı saat 10.00'da Erdoğan'ı resmi konutunda ziyaret edecek. Erdoğan bir saat sonra da Finlandiya Meclisi'nde Meclis Başkanı Eero Heinaluoma ile görüşecek. Erdoğan'ın bir sonraki durağı ise Rovio Entertainment şirketi olacak.

Erdoğan, Finlandia Hall'da öğle yemeği yedikten sonra Başbakan Erdoğan, Finli meslektaşı Yyrki Katainen tarafından karşılanacak. İki Başbakan aynı yerde Türk-Fin İş Forumu'nun kapanışına katılacak ve işadamlarına hitap edecek.

İki lider hitaplarının ardından da başbaşa bir görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan ve Katainen, ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek ve basının karşısına çıkacak. Basın toplantısının başlaması öngörülen saat ise 17.00.

Finlandiya Başbakanı Katainen ile görüşmesinin ardından Helsinki'deki resmi temaslarını tamamlayacak olan Başbakan Erdoğan, saat 21.00'de ise ziyaretlerinin ikinci ayağı olan İsveç'e geçecek.

cihan




Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,472 µs