En Sıcak Konular

Terör hareketine destek suçlaması

6 Kasım 2013 08:34 tsi
Etiyopya, Eritre'yi, Şebap hareketini desteklemekle suçladı.

Etiyopya, Eritre'yi, ülkede terör saldırıları düzenlemeyi planlayan Somali merkezli Şebap hareketini desteklemekle suçladı.
 
Etiyopya televizyonunda yayınlanan açıklamada, "Etiyopya, Şebab Hareketi'nin Eritre'nin de desteğiyle ülkenin değişik yerlerinde terör eylemleri gerçekleştirmeyi planladığı bilgilerine ulaşmıştır" denildi.
 
Açıklamada tüm güvenlik birimlerinden, ülke girişlerinde, kontrol noktalarında ve halkın toplu halde bulunduğu alanlarda üst düzey alarm durumu ilan etmeleri talep edilerek, herhangi bir şüpheli hareketin ihbar edilmesi istendi. Vatandaşlardan da güvenlik güçlerine yardımcı olmaları istenirken, otel, araç kiralama ofisleri ve ev sahiplerine, müşterilerin kimliklerini iyi incelemeleri çağrısı yapıldı.
 
Eritre yetkililerinden suçlamayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Etiyopya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dina Mufti, ülkesinin terörle mücadele edebilecek güce sahip olduğunu söyledi.
 
Mufti, Etiyopya televizyonunda yayınlanan basın açıklamasında, Etiyopya güvenlik güçlerinin, Cibuti, Somali, Eritre ve Yemen'i içine alan Afrika Boynuzu'ndaki El Kaide'yi temsil eden Somali merkezli Şebab Hareketi'nin muhtemel terör saldırılarına karşı hazır olduğunu kaydetti.
 
El Kaide ve teröre karşı ortak mücadele için Etiyopya, Kenya ve Uganda ile ortak koordinasyon bulunduğunu dile getiren Mufti, 3 ülkenin güçlerinin ileri düzeyde eğitim gerçekleştirdiğini ve Şebab Hareketi'ne karşı ortak askeri çalışmaların bir parçası olarak aralarında bilgi paylaşımında bulunduklarını ifade etti.
 
Terörün Doğu Afrika ülkelerinde istikrarsızlığı teşkil ettiğini söyleyen Mufti, ülkesinin, Şebab Hareketi'ni etkisiz hale getirmek için bölge ülkeleriyle işbirliğini güçlendirmeye çalıştığına işaret etti.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mufti, terör gruplarının Etiyopya'nın ulusal güvenliğine karşı bir tehdit unsuru olmaya devam etmesine rağmen, Etiyopya'nın muhtemel terör saldırılarını çökertecek yüksek güçleri kurmayı başardığını kaydetti

trthaber


 

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,936 µs