En Sıcak Konular

Obama Twitter ordusu kurdu

5 Kasım 2013 17:27 tsi
Barack Obama yönetimi sağlık reformunu Twitter üzerinden kurduğu ordu ile savunuyor.

Tartışmalı sağlık yasası nedeniyle zor günler yaşayan ABD Başkanı Barack Obama yönetimi kendini Twitter üzerinden kurduğu ordu ile savunuyor.

Kamuoyunu Twitter'dan yönlendirme konusunda yaklaşık 6 yılın sonunda oldukça uzmanlaşan Obama'nın kurmayları Twitter'daki varlıklarını güçlendiriyor.

Obama'nın basın sözcüleri ve Beyaz Saray sözcülerinin aktif bir şekilde Twitter'da kullanılmaya başlanmasının ardından ikincil öneme sahip çalışanlara da eğitim verildi. Buna göre hangi konularda dikkatli tweet'ler atması gerektiği öğretilen Beyaz Saray çalışanları resmi isimleri ile Twitter'daki tartışmalara dâhil olmaya başladı bile.

Geçen hafta Obama'nın basın sözcülerinden Josh Earnest'in bir tweet'ini bir saat içinde onlarca Beyaz Saray çalışanı retweet ederek destek verdi.

Kıdemli danışman Dan Pfeiffer'in Temmuz'dan bu yana uyguladığı stratejiye göre Twitter kullanımı maksimum seviyeye çıkarıldı. Pfeiffer'in liderliğindeki Obama'nın Twitter ordusu muhafazakâr gazeteciler, bürokratlar ve bir kısım Kongre üyesine eleştirileriyle kök söktürdü.

2009 yılından bu yana fotoğrafı olmayan @whitehouse ve @blog44 gibi hesaplardan açıklamalar yayınlayan Obama yönetimi artık gerçek çalışanlarına kendi isimleriyle tweet attırıyor. Obama'nın 39 milyon takipçili @BarackObama hesabı da daha ciddi ve etkili kullanılabilmesi için artık onlarca kişi tarafından yönetiliyor.

Beyaz Saray çalışanları Twitter konusunda o denli başarılı oldu ki buradan yazdıkları mesajlarıyla sayısız gazete haberine düzeltme yayınlatırken, Cumhuriyetçi danışmanların da geri adım atmasına neden oldu.

SABAH USA



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs