En Sıcak Konular

Girin seçime alın boyunuzun ölçüsünü

5 Kasım 2013 16:34 tsi
BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, Batman'da BDP ve HÜDA-PAR üyeleri arasındaki gerilime ilişkin "Girin seçime alın boyunuzun ölçüsünü'' dedi.

 BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, sınıra duvar örüldüğü gerekçesiyle Nusaybin Belediye  Başkanı Ayşe Gökkan'ın sınırda, mayınlı arazide ölüm orucunda olduğunu anımsattı. Kışanak, "Hangi gerekçe hangi vicdan hangi hakla siz sınıra duvar örüyorsunuz? Birinin çıkıp bunu bize izah etmesi lazım" dedi.

Yıkılan Berlin duvarı ile İsrail'in  ördüğü duvarı "utanç duvar" olarak niteleyen  Kışanak, "Peki Türkiye'nin ördüğü duvar ne? Hani diyorlar ya darbeye darbe diyeceksin, kediye kedi diyeceksin. Duvara da duvar diyeceksin ve buna da utanç duvarı diyeceksin" diye konuştu.

Batman'daki gerilim

Batman'da BDP ve HÜDA-PAR üyeleri arasındaki kavganın ardından bir BDP'linin öldüğü olayı "cinayet" olarak niteleyen Kışanak, şöyle devam etti:

"Kritik bir olaydır, tehlikelidir, dikkat çekicidir. 'Gelir geçer, bir süre sonra unutulur' diye kimse zannetmesin. 'Bu ülkede binlerce faili meçhul cinayet var, bu da onlardan olur' zannetmesin. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Son 10 gündür Cizre ve Batman'da adeta toplumsal gerilimi tetiklemek için birileri ellerinden gelen bütün gayreti göstermiş, silah zoruyla bildiri dağıtmaya kalkmıştır. Vatandaş senin bildirini almak istemiyorsa, tehdit etme hakkın yoktur. Zora dayalı bir siyaset olabilir mi?  AKP hükümeti ve sayın Başbakan büyük bir sorumluluk altındadır.

Bu tür gerilimler vesilesiyle gündeme taşınarak, sanki  ciddi bir parti görünümü kazanma arzusu içerisinde olabilirler. Böyle olmadığı da ortadadır. Girin seçime, alın boyunuzun ölçüsünü. Tehdit etmeyin, silah kullanmayın, zorla baskı yapmayın. Kim size ne demiş? Katili ortaya çıkarma konusunda sorumluluk hükümette, devlette, bakandadır. Ama bu gerilime  adı karışan siyasi parti de bundan sorumludur."

Partisinin seçim çalışmalarını anlatan Kışanak, "Seçimi kesinlikle kazanabileceğimiz bütün merkezlerde sandık koyacağız, seçim yapacağız. Adayını halk kendisi belirleyecek. Sandıktan çıkan bizim adayımızdır" dedi.

AA



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs