iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Hangisi daha önemli: İran mı, İsrail mi?

5 Kasım 2013 14:09 tsi
Hangisi daha önemli: İran mı, İsrail mi? İki ülke İran’a yaklaşıyor. İki ülkenin istihbarat servisleri de saldırı altında. Üstelik her iki saldırı da Amerikan topraklarından kaynaklanıyor!.. iyibilgi Ankara

İsrail ve Amerika'daki "elleri", Türkiye'nin İran'la yakınlaşmasına, özellikle de iki ülke istihbarat teşkilatları arasındaki işbirliği potansiyeline yönelik ağır saldırılarını sürdürüyor.

En yeni örneklerden biri daha bugün ortaya çıktı; MOSSAD'la birlikte anılmadan ismi zikredilmeyen DebkaFile sitesi, Türkiye ve İran'ın "gizli istihbarat işbirliği anlaşması imzaladıklarını" iddia etti.

İsrail'in çoktan gördüğü bir sürecin parçası olarak Türkiye-İran yakınlaşmasını değerlendirememesi nasıl anlaşılmalı? Belli ki, ABD ile İran arasında yaşanan ılımlı hava İran-Türkiye ilişkilerini de etkiliyor.

İşin ilginç yanı da şu: Hem Türkiye hem de ABD'nin istihbarat servisleri saldırı altında. Üstelik her iki saldırı da Amerikan topraklarından kaynaklanıyor!

Mursi yönetimindeki Mısır'ın İran'la yakınlaşmasının ardından nasıl devrildiği artık bilindiğinden, ABD'nin de Kahire'ye "nispeten" sert çıkması izlendiğinde, İsrail'in bölgedeki "izolasyonu"nun hâla sürdüğü anlaşılıyor. Arap baharı bitmesine rağmen!

Kısaca, Tel Aviv tecritten kurtulma yolunu bulamadıkça da ağzını bozuyor. Bir yandan Obama'ya yönelik eleştirilerine Amerikan güvenlik kurumları üzerinden/içinden yürüterken, aynı zamanda oradaki ellerini kullanıyor. Sızıntılar ve Obama'ya atfedilen bürokrasiye hakim olamama söylemi de, MİT ve Hakan Fidan'a yönelen aynı medya kanalları ve onların besleyen entelektüel zihin tarafından dolduruluyor!

Paralel söylemin "iyi polis"i de, Mavi Marmara'ya yönelik neredeyse sistematik yapılan, "ama niye barışmıyoruz" minvalli açıklamalar.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs