En Sıcak Konular

MLKP davası sanıklarına ceza yağdı

5 Kasım 2013 13:07 tsi
Terör örgütü MLKP davasında 7 sanığa birer kez müebbet ve 787’şer yıl hapis cezası verildi. Diğer 19 sanığa da çeşitli oranlarda hapis cezası veren mahkeme, 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 9 tutuklu bir tutuksuz sanık katıldı. Toplamda 26 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, sanıklar Ali Hıdır Polat, Naci Güner, Arif Çelebi, Bayram Namaz, Füsun Erdoğan, İbrahim Çiçek ve Ziya Ulusoy’u birer kez müebbet ve 787 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar anayasayı ihlal, sayı ve nitelik bakımından vahim kabul edilen silah bulundurmak, patlayıcı madde bulundurmak, resmi evrakta sahtecilik, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, tehlikeli maddelerin bulundurulması ve mala zarar verme gibi suçlardan cezalandırıldı.

Sanık Adem Serkan Gündoğdu, “Terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanık Azime Arzu Torun, “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik ve görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

Sanık Elif Almakça, “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak” suçlarından 28 yıl 11 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanık Erkan Özdemir’e “Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs” suçundan müebbet hapis ve “evrakta sahtecilik” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sanık Erkan Salduz, “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak” suçlarından 22 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı.

Sanıklar Fatma Siner, Fethiye Ok ve Bilgi Tağaç, “Terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik” suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanıklar Hasan Ozan ve Sultan Ulusoy, “Terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik” suçlarından 14 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanık Hatice Bolat’a “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak” suçlarından 28 yıl 11 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sanık Mehmet Ali Polat, “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak” suçlarından 31 yıl 5 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanıklar Merak Siner, Rıza Bozkurt ve Sedat Şenoğlu, “Terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Sanık Seyfi Polat, “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak” suçlarından 37 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

Sanıklar Soner Çiçek ve Uğur Kayacı “Terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik” suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Sanık Turaç solak, “Terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak” suçlarından 30 yıl 2 ay 15 gün hapisle cezalandırıldı.

Tutuklu sanıklardan Sultan Ulusoy’un tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar veren mahkeme, sanıklar Naci Güner, Arif Çelebi, Mehmet Ali Polar, Bayram Namaz, Seyfi Polat, Erkan Özdemir, Füsun Erdoğan ve Turaç Solak’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme ceza verdiği sanıklar Ziya Ulusoy, Erkan Salduz, Elif Almakça, Hatice Polat hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkeme, sanıklar İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat hakkında çıkarılan yakalama emrinin ise devamına hükmetti.

cihan

Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs