En Sıcak Konular

Pentagon'un Terminatör düşü

5 Kasım 2013 09:40 tsi
Pentagon'un Terminatör düşü 'Eğer Terminatör yaratılacaksa onu da biz yaparız...'

 Dünyanın ilk biyonik adamını yaratan İngiliz bilim adamı Rich Walker, projenin gelişim sürecini ve sonrasını anlattı. İnsanların projeyi öğrendiklerindeki 'Olamaz, imkânsız' gibi tepkiler verdiğini söyleyen Walker, "İlk duyduklarında bilim kurgu filmlerindeki bir cyborg gibi düşündüler" dedi. New York Times ve BBC'den sonra Akşam gazetesine konuşan Walker, bilim tarihinde çok önemli bir yer edinen buluşu ve hedefleri anlattı. Walker'ın açıklamalarından ilgili kısım: 

1 milyon dolara mâl olan Biyonik Adam'ın modeli, İsviçre'nin Zürih Üniversitesi'nde sosyal psikolog olan Bertolt Meyer tarafından hazırlandı. Biyonik Adam'ı terminatör'e benzetenler oldu. Hatta bu benzetmeyi bizzat Amerikalı komutanlar yaptı ve Biyonik Adam'la müthiş derecede ilgilendiler. Biyonik Adam ve benzeri projeleri askeri teknoloji uzmanları da araştırdığı için insanların aklına doğal olarak "Terminatör mü yarattılar" sorusu geliyor. Amacımız tıbba ve olağanüstü bir teoriye hizmet etmekti. Ancak bu haliyle bile Biyonik Adam Terminatör gibi bir robotun ilk gerçekçi prototipidir. Eğer Terminatör yaratılacaksa Biyonik Adam o yoldaki ilk parçayı oluşturdu.

 Biyonik Adam'da kullandığımız her yapay organ, insan vücudunda ya kullanılmakta ya da kullanılabilir durumda. Örneğin yapay kalp hali hazırda kalp nakil ameliyatlarında kullanılıyor. Biz cerrahi operasyonlarda kullanılan yapay organların yanı sıra henüz kullanılmamış organlar da aldık. Bir insan gibi kan dolaşımına sahip olmasını bile sağladık. Bu şekilde bir insanın vücudunun yüzde 70'ini yeniden yarattık. Bu haliyle bir insan vücuduna yeterince benzedi. Kavrama ve konuşma yeteneği üst düzeyde. Ayrıca neredeyse koşabiliyor. İnsan kadar iyi görme yeteneğine sahip. 



Bu haber 1,580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs