En Sıcak Konular

Çözüm sürecinden GAP'a imaj katkısı

4 Kasım 2013 13:37 tsi
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, "Çözüm süreci ile bölgeye yönelik olumsuz algı değişiyor. Bunun katkısı gözlenmeye başladı" dedi.

Dünyanın iddialı kalkınma projelerinden GAP'ta inşaat projelerinde son aşamaya gelindi.
 
Tarımsal ve sanayi üretimi, istihdam ve göç gibi verilerde iyileşmelerin görüldüğü bölgede terör olaylarından kaynaklanan olumsuz imajın kaybolmasında çözüm sürecinin önemli etkisinin görüldüğü belirtildi.
 
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008-2012 dönemini kapsayan GAP Eylem Planı ile 18 milyar liralık ödeneğin aktarıldığı projede 1 milyon hektar alanın sulanması hedefi kapsamında ana kanalların yapımının önemli bölümünün tamamlandığını, Atatürk Barajı'nın sularının Ceylanpınar, Viranşehir, Kızıltepe ve Suruç ovalarına akmaya başlayacağını, Fırat ve Dicle barajları ile Diyarbakır ovasının suya kavuşacağını kaydetti.
 
Projenin önemli aşamalarında Silvan Barajı inşaatının da 2015-2016 döneminde bitmesinin beklendiğini anlatan Karahocagil, Ilısu Barajı projesinin de yüzde 60'ın üzerinde gerçekleştiğini söyledi.
 
Projede artık finale yaklaşıldığına işaret eden Karahocagil, şöyle konuştu:
 
"GAP'ın bölgeye sağladığı refah yükseldi. Bölgenin göç, işsizlik, eğitim problemleri vardı, bu göstergelerde çok ciddi iyileşme var. Bölge, göç konusunda eskisi gibi Türkiye'nin en kötü rakamlarında değil, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Orta Anadolu'dan daha iyi rakamlara geldi. Hatta geri göç bile yaşanıyor diyebiliriz. Son dönemlerde OSB'lerin yatırımcılar tarafından doldurulması yakın gelecekte tersine göçü daha da artıracaktır."
 
Karahocagil, "Diğer bölgelerden farklı olmamamıza rağmen bir algı sorunumuz vardı. Çözüm sürecinin en büyük katkısı bölgeye yönelik algıyı değiştirmesi yönünde oldu. İnsanların bölgeyle ilgili kafalarındaki imaj artık değiştiriyor" şeklinde konuştu.

aa


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs