En Sıcak Konular

Görmez'den Hicret mesajı

3 Kasım 2013 14:24 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, yayımladığı Hicret mesajında, "Hicret, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almaktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Hicret, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almaktır. Her fırsatta daha iyinin, daha güzelin arayışı içinde olmaktır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Görmez, yayımladığı Hicret mesajında, İslam dünyasının yarın yeni bir hicri yıla daha girmenin sevincini yaşayacağını belirterek, Hicret'in Müslümanlar için bir milat ve dönüm noktası olduğunu ifade etti.
 
İslam tarihi ve medeniyetinde hicretin yüksek mana ve değerinin olduğunu, Müslümanların hem bireysel hem de toplumsal anlamda özgürlüklerine hicret sayesinde kavuştuklarını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:
 
"Hicret vasıtasıyla İslam, diğer toplumlara ulaşmış ve onların hakka ve hakikate doğru hicretleri başlamıştır. Hicretin neticesinde Hz. Peygamber, adalete ve ahlaka dayalı yeni bir toplum inşa etmiş, Medine'den başlayan bu örnek toplum modeli kısa zamanda çevresine yayılmış ve Mekke'nin fethiyle taçlanmıştır. Hak ve hakikat uğruna yurtlarını terk edenler, hicret ile başladıkları mücadele sonunda yurtlarını hiç kan akıtmadan yeniden fethetmişler ve böylelikle Hz. İbrahim'in mirası olan Tevhid'in merkezi Kabe, Müslümanların yönetimine geçmiştir. İslam'ın geleceği açısından bir dönüm noktası olması dolayısıyla Hicret'in gerçekleştirildiği tarih Hz. Ömer'in halifeliği döneminde Hz. Ali'nin teklifiyle hicri takvimin başlangıcı kabul edilmiştir."
 
Hz. Muhammed'in hicretinin sadece baskı ve zulümden kurtulmak için yapılan bir göç olmadığına dikkati çeken Görmez, Hicret'in yeni bir imkan ve yeni bir mekan arayışı olduğunu ifade etti.
 
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hicret ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
 
"Hicret, bir hayat tarzıdır. Dünya durduğu müddetçe hak ile batıl, adalet ile zulüm, hayır ile şer, iyilik ile kötülük mücadelesinin devam edeceği bilinciyle yaşamaktır. Hicret, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almaktır. Her fırsatta daha iyinin, daha güzelin arayışı içinde olmaktır. Hiçbir zaman fani dünyanın aldatıcılığına kanmamaktır. Nefsin, heva ve arzuların tuzağına düşmeyerek Allah’ın haramlarından uzak durmaktır."
 
Mesajında, İslam aleminin yeni hicri yılını tebrik eden Görmez, hicri 1435 senesinin ülke, millet, gönül coğrafyası, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket getirmesi dileğinde bulundu.

aa


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs