En Sıcak Konular

Kerry: Görüş birliğine vardık

3 Kasım 2013 14:16 tsi
Kerry: Görüş birliğine vardık Temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısırlı mevkidaşı Nebil Fehmi ile görüşmesinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Terörle mücadele başta olmak üzere eğitim, sağlık ve özel sektörün geliştirilmesi için Mısır'a destek olmaya devam edeceklerini belirten Kerry, "Mısır'daki geçici yönetim ve geleceğini belirleyecek olan halkla işbirliğimiz devam edecek" diye konuştu.
 
Kerry, Mısır halkına, sivillerin, sivil mahkemelerde adil ve şeffaf bir şekilde yargılanması teminatı vermesi konusunda Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüş birliğine vardıklarını belirterek, "Mısır, sivil, seçilmiş, demokratik bir hükümetle temsil edilirse iki ülke arasındaki ilişkiler daha güçlü olacak" şeklinde konuştu.
 
ABD'nin Mısır'a yönelik askeri yardımı askıya alma kararına da değinen Kerry, yardımın askıya alınmasının bir ceza olmadığını vurguladı. Yardım konusunun Mısırlı mevkidaşı Fehmi ile yaptığı görüşmede kısaca ele alındığını ifade eden Kerry, Mısır makamlarının söz konusu kararın nedenini anlayışla karşıladığına inandığını dile getirerek, "ABD-Mısır ilişkileri yardımla tanımlanamaz" ifadesini kullandı.
 
Kerry,  ülkede sivilleri ve güvenlik güçlerini hedef alan terör saldırılarının bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, bu çerçevede kiliseleri hedef alan saldırıları da kınadı.
 
Mısır'da siyasi ve demokratik süreçte atılacak adımların yanısıra ekonomik kalkınmanın da  önem taşıdığını söyleyen Kerry, " Mısır halkı ekonominin geliştiğini ve yaşam kalitesinin iyileştiğini görmek istiyor" ifadesini kullandı.
 
Mısır'da 3 Temmuz'daki darbenin ardından bu ülkeyi ilk kez ziyaret eden Kerry'nin, birkaç saat süreceği belirtilen temasları çerçevesinde Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

aa


Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs