En Sıcak Konular

''Süreci baltalayan sorumluluğunu üstlenir''

3 Kasım 2013 11:52 tsi
''Süreci baltalayan sorumluluğunu üstlenir'' İçişleri Bakanı Güler,"Kim süreci baltalamaya kalkarsa sorumluluğunu üstlenmek durumunda kalır" dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
Bir yıldır şehit haberi alınmadığı hatırlatılarak, süreçle ilgili ne gibi çalışmalar yapıldığı sorusu üzerine, Bakan Güler, çözüm sürecinin bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğe sahip çıkma ve bu kardeşliği geleceğe taşıma, toplumdaki beraber yaşama iradesini daha güçlü tutmaya yönelik bir proje olduğunu söyledi.
 
Güler, şöyle konuştu:
 
"Bir kısım insanlar da bundan rahatsız olabilir. Bu sürecin böyle devam etmesini istemeyenler olabilir. Eski alışkanlıklarını sürdürmek isteyen, eski rant alanlarını kaybetmek istemeyenler olabilir. Bölgede, bizim de üzerinde durduğumuz ve güvenlik önlemleriyle tedbirler almaya devam ettiğimiz, tehdit, HES inşaatlarına, kamu yatırımlarına yönelik rahatsızlık verici çalışmalar, şehir içinde asayiş olaylarında belli arayışlar... Bunların hepsi sonlanacaktır. Bu ortam, yumuşama ortamı, normalleşme ortamı içerisinde hepsi belli bir noktada sona erecektir ve sona ermek zorundadır. Bu süreci baltalamak isteyenler bunun vebali altında kalırlar. Biz bu süreci sürdürme niyetindeyiz ama kim bu süreci baltalamaya kalkarsa bunun da sorumluluğunu hem bölge halkına karşı, hem de tabanına karşı, herkese karşı üstlenmek durumunda kalır. Herkesi bu anlamda sorumluluk bilinciyle davranmaya ve sağduyulu bir şeklide söylediklerimi hayata geçirmeye davet ediyoruz. Bu anlamda bizim de devlet olarak vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak gibi çok önemli bir görevimiz var."
 
Güler, "terör örgütüne katılımın devam ettiği ve törer örgütü mensuplarının sınır dışına çıkışlarının beklenen oranda olmadığı" yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
 
"Silahlı unsurların yurt dışına çekilmesi konusundaki yaklaşım şu anda yüzde 15- 20'ler seviyesini aşmadı. Tabii belli oranda örgüte katılımları da sürdürmeye yönelik gayretler var ama söylediğim gibi, bir yandan demokratik talepleri sürdürüp, bir yandan da silahlı örgütle olan münasebetlerinizi sürdürmek, çözüm sürecinin ruhuna uygun değil. Hep ifade ediyorum, 'bir elim demokratik taleplerde, bir elim silahta' veya 'işte efendim silahı bıraktım ama tetiği parmağımda, her an bunu çekeceğim' şeklindeki bir yaklaşım bunun ruhuna uygun değil."
 
Başörtülü vekillerin TBMM'de görev yapması
 
Bakan Güler, TBMM'de AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüsüyle görev yapmasıyla ilgili şöyle konuştu:
 
"Bakın TBMM'de partilerimizin üzerinde artık uzlaşıp, yeni bir kavga ortamı yaratmadan, gerginlik imkanı verilmeden, eleştirel bazı konular da olsa bunlar demokrasinin gereğidir, bu yaklaşımı da normalleşme ortamı olarak değerlendiriyorum. Onun yansıması olarak görüyorum, çözüm süreci beraberinde bir normalleşme getirecek ki toplumun bu konudaki iradesi ortaya çıkmış olsun. Toplum giderek, normalleşerek bu sorunları aşabilir diye düşünüyoruz."
 

Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,238 µs