En Sıcak Konular

BDP'lilerle HÜDA-PAR’lılar çatıştı

3 Kasım 2013 11:09 tsi
BDP’lilerin yerel seçim etkinliği düzenlediği mahallede HÜDA-PAR’lıların bildiri dağıtmak istemesi üzerine çıkan çatışmada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Batman’da Petrol mahallesinde BDP’li gençlik örgütünün yerel seçim etkinliği düzenlediği aynı mahallede HÜDA-PAR’lı bir grubun bildiri dağıtmak istemesi gerginliğe neden oldu.

Milliyet'in haberine göre, dün akşam, HÜDA-PAR’lı bir grup, göçerlerin düğün yaptığı sokakta bildiri dağıtmak istedi ancak bu girişim BDP’li gençler tarafından engellendi. Engelleme sonrası yaşanan gerginlik kısa süre sonra saldırıya dönüştü. Düğünün yapıldığı sokakta toplanan ve BDP’ye yakın oldukları ileri sürülen bir grubun üzerine bir otomobilden ateş açıldığı iddia edildi.

Saldırıda 28 yaşındaki 2 çocuk babası Özcan Temel olay yerinde yaşamını yitirdi, 4 kişi ise yaralandı. Temel’in cenazesi Özel Medikal Hastanesi’ne kaldırıldı, ağır yaralı Mert Kasar ise Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırganların yakalanması için polis kent merkezinde alarma geçti. Kentte gerginlik devam ederken iki örgüt arasındaki olası bir çatışmayı önlemek amacıyla kent merkezinde zırhlı araç takviyesi yapıldı ve güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. HÜDA-PAR il binası ise Çevik kuvvet ekipleri tarafından saldırıya karşı koruma altına alındı.

HÜDA-PAR’ı sorumlu tuttu

BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, olayda HÜDA-PAR çalışanlarının parmağı olduğunu ileri sürerek, “Saldırıda yaralanan bir kadının durumu ciddiyetini koruyor. Ölen kişinin otopsisi Diyarbakır’da yapılacak. Aldığımız duyuma göre, saldırıda HÜDA-PAR çalışanlarının parmağı var. Birden çok kişi bu olaya katılmış. Olayın vahameti ortada. Olayda yaralananların bir bölümü düğüne katılan kişilerden oluşuyor. Saldırıda kullanılan aracın plakası tespit edilememiş” dedi.

1990’lı yıllarda iki örgüt arasında yaşanan çatışmalarda onlarca kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,170 µs