En Sıcak Konular

Kosova'da yerel seçimler yapılıyor

3 Kasım 2013 11:03 tsi
Kosova'da seçmenler, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini seçmek için sandık başına gidiyor. Seçimlere, ülkedeki Türkleri temsil eden 3 parti katılıyor.

Kosova'da yerel seçimler düzenleniyor.
 
Seçmenler, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için yarışan 7 bin 964 aday arasında seçim yapmak üzere saat 07.00'den (TSİ 08.00) itibaren sandık başına gidiyor.
 
Sırbistan'dan ayrılarak, 17 Şubat 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'nın kuzeyinde, yoğun olarak Sırp nüfusunun yaşadığı belediyelerde de yerel seçimlerin bu yıl ilk kez Kosova kanunlarına göre yapılıyor olması nedeniyle seçimler ayrı bir önem kazandı.
 
Kosova Merkezi Seçim Komisyonu'ndan (CIK) yapılan yazılı açıklamada, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için 7 bin 964 adayın yarışacağı bildirildi.
 
Ülke genelinde 1 milyon 779 bin 357 seçmenin oy kullanması bekleniyor.
 
Avrupa Birliği (AB) Gözlemci Misyonu Başkanı Robert Gualtieri, Priştine'deki Emir Duraku İlköğretim Okulundaki seçim merkezinin açılışına katılarak, bugün Kosova'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Gözlemci Misyonu'nun AB üyesi 28 ülke ile Norveç ve İsveç'ten 99 gözlemciden oluştuğunu ifade eden Gualtieri, şöyle konuştu:
 
''Kosova'ya bu önemli günde destek verme fırsatım olduğu için mutluyum çünkü bugün demokrasinin geliştiği, Sırbistan ile ilişkilerin normalleşmesine doğru bir adımın daha atıldığı gündür. AB Gözlemci Misyonu burada tarafsız gözlem yapacak. İlk raporumuzu da salı günü yayımlayacağız. Buradaki varlığımızın, Kosova'daki seçmenlerin seçim sürecine olan güvenini artıracağını ümit ediyoruz.''
 
Kosova Merkezi Seçim Komisyonu'nun açıklamasında, seçimde 28 binin üzerinde yerli ve yabancı gözlemcinin görev yapacağı belirtildi.
 
Seçimlere, ülkedeki Türkleri temsil eden Kosova Türk Adalet Partisi, Kosova Türk Birliği ve Kosova Demokratik Türk Partisi de katılıyor. Üç partinin ortak adayı bulunmuyor.

aa


Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,692 µs