En Sıcak Konular

İstenmeyen adam

3 Kasım 2013 10:54 tsi
İstenmeyen adam Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi yarın hakim karşısına çıkarılacak. Gözlerin davaya çevrildiği sırada, Kerry'nin yapacağı Kahire ziyaretine öfke büyük. Darbe karşıtları, ABD'li bakana 'Mısır'da sizi hoşgörüyle karşılamayacağız' mesajını yolladı.

Mısır'da ABD'nin fonlarıyla destek verdiği öne sürülen darbe sonrası Washington'dan üst düzey bir ziyaret gerçekleşiyor. 3 Temmuz'da yaşanan darbeden sonra ilk kez ABD'li bir üst düzey yetkili Mısır'a ziyarette bulunacağını belirtti. Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkemesinin görüleceği bugünlerde, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Mısır'a yapacağı ziyaret şimşekleri üzerine çekti. Darbe karşıtı öğrencilerin resmi sözcüsü Hazem Tarık yaptığı açıklamada, John Kerry'nin Mısır ziyaretini reddettiklerini belirtti. Rasd kaynaklı habere göre, Facebook üzerinden de açıklama yapan sözcü, 'Mısır'da meydana gelen kanlı saldırının sebebinin ABD desteği olduğunu' ileri sürerek Kerry'ye hitaben, 'Mısır'da sizi hoşgörüyle karşılamayacağız' ifadelerini kullandı.

MİLYONLARCA DOLAR AKTI


Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedir Abdülati yaptığı açıklamada, Mursi'nin davası ile Kerry'nin ziyaretinin bir ilgisinin bulunmadığını ve Kerry'nin sadece düzenleyeceği Ortadoğu turu kapsamında gerçekleştireceği ziyaretlerine başkent Kahire'den başlayacağını belirtti. Darbe sonrası El Cezire'de yer alan bir haberde, Mısır'da Mart 2011'den sonra Müslüman Kardeşler'e muhalif olan birçok politikacının ABD tarafından fonlandığı bildirilmişti. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ortadoğu'da Demokrasiyi Geliştirme Merkezi tarafından Mısır'da birçok kuruluşa milyonlarca dolar ödendiği ifade edilmişti.

Yeni Şafak



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,627 µs