En Sıcak Konular

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı

2 Kasım 2013 13:09 tsi
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı başladı.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı tarafından açıldı. Gündemin ilk maddesi gereği Kongre Divan Başkanlığı seçimi yapılırken, verilen tek önergeyle, Vefa Küçük başkanlığındaki kurul, oybirliğiyle seçildi.

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, kongrenin başlangıç saati olan 10.30'da salona girerken, diğer adaylardan Mehmet Ali Aydınlar, başlangıca 5 dakika kala geldi.

Aziz Yıldırım, içeri girdiğinde salondaki üyelerin büyük bölümü alkışlarla tezahüratlar yaptı. Kongre üyelerini selamlayan Yıldırım, daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle beraber yönetim masasına oturdu. Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün, masa üzerinde bulunan Süper Lig 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını beraber tutarak masanın önüne koydular.

"İyiki doğdun başkan" tezahüratları

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, bugün 61 yaşına giren başkan Aziz Yıldırım için salondan sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.

Kongre üyelerinin bazıları bir anda "İyiki doğdun başkan" şeklinde tempo tutarken, Yıldırım, bu sürpriz karşısında ayağa kalkıp üyeleri selamladı.

Ali Şen: Bu beraberlik olduğu müddetçe bizi hiçbir güç yıkamaz

Genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporunun görüşülmesi bölümünde ilk sözü alan Şen, Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük ve Aziz Yıldırım'ın elini sıktı. Şen'in Yıldırım ile bir araya geldiği sırada ikiliyi üyeler alkışladı.

Fenerbahçe kongresinin ülke gündeminde ilk sıralarda yer aldığını ve bundan gurur duyduğunu ifade eden Şen, birlik ve beraberliğe yönelik bir konuşma yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kulübü ilk başkanımız Ziya Songülen'den Aziz Yıldırım'a kadar olan bütün başkanlar, yöneticiler, kulüp için emek sarfedenler, kulübü önemli bir noktaya getirdiler. Ne mutlu ki böyle bir birliğe ve beraberliğe sahibiz. Allah bu beraberliği birliği bozmasın. Bu beraberlik olduğu müddetçe bizi hiçbir güç, hiç kimse, hiçbir zaman yıkamaz. Bundan gurur duyuyorum."

Geniş güvenlik önlemleri

Kongre için Ülker Sports Arena'nın girişinde ve içinde geniş güvenlik tedbirleri uygulandı.

Çok sayıda çevik kuvvet aracı salonun yakınında konuşlanıp çevrede önlemler alırken, kongre üyesi kartı bulunmayanlar salona alınmadı. Başkasının kartlarıyla girmek isteyenlerde tespit edilip engellendi.

Medyanın ilgisi büyük

Önceki günlerde, başkan adayları Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar arasında sert atışmaların yaşanmasıyla gerginliği artan kongreye medyanın ilgisi büyük oldu.

Tahir Perek'in açıklaması

Kulüp asbaşkanı Tahir Perek, denetim kurulu raporunun okunmasının ardından kürsüye gelerek, kulübün borçlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin borcunun 800 milyon lira olarak göründüğünü, ancak Fenerbahçe Kulübü Derneği'nin borcunun 165 milyon lira, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin ise 397 milyon lira olmak üzere toplam kulübün borcunun 562 milyon lira olduğunu kaydeden Tahir Perek, "Şu anda 100 milyon civarında hazır varlıklar var. Kulübün gerçek borcu 463 milyon liradır" diye konuştu.

Kulüp yönetim kurulunun faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi

Kongrede, üyelerin raporlar hakkındaki görüşlerinin ardından yönetim kurulunun ibrası oya sunuldu. Oylama sonucunda yönetim kurulunun faaliyetleri oybirliğiyle ibra edildi.

Bu arada, görüşmeler sırasında söz alan üyelerden Bedri Baykam, UEFA Başkanı Platini, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS'ın sarı-lacivertli kulüp hakkında aldığı kararların haksız olduğunu vurgulayarak, "Bu kulübün şike yaptığına inansak, o kupayı Trabzon'a götürür biz veririz. Ceza alan hiçbir kulüp, futbolcu yok. Biz şikeyi kendi kendimize mi yaptık? Volkan, Alex'ten bilerek gol mü yedi?" diye konuştu.

Öte yandan, kongre salonuna gelen yönetici Talat Yılmaz, kongreyi üyelerin arasında takip etti.

"Kötü şöhret sahibi" olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi

Toplantıda, 3 Temmuz sürecinde tutuklu yargılanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun, üyelik durumları için yapılan görüşme ve değerlendirmede, üç yöneticinin de "kötü şöhret sahibi" olmadıkları oybirliğiyle kabul edildi.

Hulusi Bengü aday olamadı

Hulusi Belgü, geçici ihraç kararının genel kurul oylamasında kaldırılmaması sonucu seçimde başkan adayı olamadı.

AA



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs