En Sıcak Konular

Mısır'da ''Halkın iradesi yargılanıyor''

1 Kasım 2013 22:01 tsi
Mısır'da "Halkın iradesi yargılanıyor" gösterilerinde güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi ve karşıt görüşlü gruplar arasındaki çatışmalarda çok sayıda kişi yaralandı.

Mısır'da "Halkın iradesi yargılanıyor" adı altında farklı kentlerde düzenlenen gösterilerde, güvenlik güçleri ile ''baltacı'' diye adlandırılan grupların darbe karşıtlarına müdahalesi ve karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanacağı 4 Kasım tarihine kadar gösteri düzenleme çağrısına uyarak sokağa çıkan darbe karşıtları, güvenlik güçleri ile ''baltacı'' grupların müdahalesiyle karşılaştı.
 
Hareket yetkilileri, İskenderiye'nin Sidi Bişr bölgesinde güvenlik güçleri ile ''baltacıların'' göstericilere müdahale etmesi sonucu 1 göstericinin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını ileri sürdü. Sağlık Bakanlığı ise olaylarda ölen olmadığını kaydetti.
 
Hareket ayrıca İskenderiye'deki müdahalede 60 kişinin gözaltına alındığını aktardı.
 
Feyyum kentinde ise darbe yanlıları, darbe karşıtlarının düzenlediği gösteriye taş ve sopalarla saldırdı, olayda 3 kişi yaralandı.
 
Menufiye'de karşıt görüşlülerin arasında çıkan çatışmaya müdahale eden güvenlik güçleri, 16 darbe karşıtı göstericiyi gözaltına aldı.
 
Giza ilinin el-Ariş bölgesindeki darbe karşıtı gösteriye de 'baltacı'' diye adlandırılan bir grubun saçmalı tüfekle ateş açtığı, yaralananlar olduğu öğrenildi.
 
Süveyş'te de güvenlik güçleri darbe karşıtlarının düzenlediği gösteriye müdahale etti, onlarca kişi gözyaşartıcı bombadan etkilendi.

aa


Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs