En Sıcak Konular

Karadavi'den Mısır yönetimine tepki

1 Kasım 2013 18:12 tsi
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, madalya töreninde Rabia işareti yapan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf hakkında soruşturma açılmasını kınadı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, madalya töreninde Rabia işareti yapan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf hakkında soruşturma açılmasını kınayarak, geçici yönetimin davranışını "ahmaklık" olarak niteledi.
 
Katar'ın başkenti Doha'daki Ömer bin el-Hattab Camisi'nde verdiği cuma hutbesinde, Dünya Savaş Sanatları Oyunları'nda altın madalya kazanan Yusuf'a madalya töreninde "Rabia işareti" yaptığı ve "Rabia amblemli" tişört giydiği için hakkında soruşturma açılmasına değinen Karadavi, "Mısırlı sporcunun Rabiatul Adeviyye'deki göstericilere desteğini görür görmez yönetimin cinleri tepesine çıktı. Ondan madalyasını geri aldılar. Bu davranış ahmaklıktan başka birşey değildir" dedi.
 
Rusya'nın St. Petersburg kentinde 18-26 Ekim günleri arasında yapılan organizasyonda Kung-fu dalında yarışan ve altın madalya kazanan Mısırlı milli sporcu Muhammed Yusuf, madalya töreninde, Mısır'daki askeri darbeye yönelik tepkisini, giydiği "Rabia" amblemli tişört ve yaptığı "Rabia işareti" ile göstermişti.
 
Mısır Spor Bakanlığı, Yusuf ve Kung-fu Federasyonu yetkilileri hakkında "spora siyaset karıştırmak" ve "ülkeyi temsil ettiği halde toplumun çoğunluğunun kabul ettiği gerçeklerin dışında hareket etmek" suçlamalarıyla soruşturma açmıştı.
 
"Ümmetin bu suskunluğu şaşkınlık verici"
 

İslam ümmetinin Suriye ve Filistin meselesindeki tutumunu şaşkınlıkla karşıladığını dile getiren Karadavi, "İsrail Mescid-i Aksa'yı yutmak istiyor. Tüm İslam aleminin gözü önünde Aksa ihlallere maruz kalıyor ancak ümmet suskun. Ümmetin bu suskunluğu şaşkınlık verici" diye konuştu.
 
Karadavi, Arap ülkelerini Özgür Suriye Ordusu'na destek olmaya çağırarak, "Suriye rejimi İran'dan ve Rusya'dan silah alırken, ÖSO'ya oldukça cüzi miktarlarda yardım ulaşıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

aa


Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,889 µs