En Sıcak Konular

''Demokrasi adına çok büyük bir kazanım''

1 Kasım 2013 13:14 tsi
CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, milletvekillerinin başörtülü olarak Genel Kurul'a girmelerinin bir özgürlük meselesi olduğunu belirterek, "Demokrasi adına çok büyük bir kazanım'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, milletvekillerinin başörtülü olarak Genel Kurul'a girmelerinin bir özgürlük meselesi olduğunu belirterek, "Farklı yaklaşımlar yanlıştır. Türkiye bu sorunu bir uzlaşıyla aşmıştır. Bu, demokrasi adına çok büyük bir kazanımdır" dedi.
 
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, kadınların pantolonla TBMM Genel Kurulu'na girmelerinin, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ile gündeme geldiğini, ancak bunun bütün kadın milletvekillerini ve Genel Kurul'da bulunacak olan kamu görevlilerinden kadın olanları da kapsayacağını ifade etti.
 
Bu konuda hiçbir sıkıntının olmayacağını kaydeden Hamzaçebi, şunları söyledi:
 
"Sayın Cemil Çiçek, kadın milletvekillerinin pantolon giyebilimesi konusunda 'Bugüne kadar gelebilirdi' şeklinde bir değerlendirme yapıyorsa, bu doğru değil. O zaman komisyonda bekleyen, 2011 yılı Ekim ayında Genel Kurul'da görüşülecek iken tekrar komisyona geri çekilen, görüşülmeyen ve yasalaştırılmayan bu düzenleme nedir, neden bekliyor? İçtüzük değişikliği olmadan mümkün değil.
 
Ben burada, özgürlük çerçevesinde konuya yaklaşmamak gibi bir yanlışı görüyorum. Sorun buradan doğuyor. Özgürlükçü bir yaklaşımla bu konuya yaklaşılabilseydi, değişime siyaset kurumunun ayak uydurabilmesi, Meclis'te kadınların pantolon giymesi şeklindeki bir sorun bugüne kadar gündemde kalmazdı.
 
Bunu, başörtülü milletvekillerimizin Genel Kurul'a girmeleri uygulamasının arkasına getirmek şık olmadı ama elbette yapılması gereken budur. Kadın milletvekillerimizin başörtülü olarak Genel Kurul'a girmeleri, bir özgürlük meselesidir. Özgürlükçü bir yaklaşımla bu konuya bakmak gerekir. Farklı yaklaşımlar yanlıştır.
 
Neyse, o sorun geride kalmıştır. Onun üzerinde durmamak gerekir. Türkiye bu sorunu bir uzlaşıyla aşmıştır. Bu, demokrasi adına çok büyük bir kazanımdır."

aa


Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,994 µs