En Sıcak Konular

ABD basını: Eski bir tabu yıkıldı

1 Kasım 2013 08:15 tsi
ABD basını: Eski bir tabu yıkıldı Dört kadın milletvekilinin TBMM'ye başörtüsüyle girmesi ABD basının da eski bir tabunun yıkılması şeklinde değerlendirildi.

Washington Post'un AP'ye dayandırılarak verdiği haberinde, kadın milletvekillerinin başörtüsüyle parlamentoya girmesiyle eski bir tabunun yıkıldığı kaydedildi.
 
Haberde, başörtüsü meselesinin, "katı laik kurallar altında kurulan Türkiye'nin hassas konularından biri olduğu" ifadesine yer verildi.
 
New York Times gazetesi de en son bir başörtülü milletvekilinin TBMM'ye girdiği tarihin 1999 yılı olduğunu ve o dönemde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın başörtüsünden dolayı yemin ettirilmediğini hatırlatarak, "Ancak bugün, AK Parti'nin 10 yılı aşkın yönetimi altında yeniden şekillenen farklı bir Türkiye var" yorumunu yaptı. Gazetenin haberinde, konuyu kişisel özgürlüklerin bir parçası olarak gören birçok kişinin, 4 kadın milletvekilinin Meclise başörtüyle girmesini Türkiye'nin olgunlaşan demokrasisinin önemli bir işareti olarak gördüğü belirtildi.
 
Fox News'in internet sitesindeki haberde de 4 milletvekilinin başörtüleriyle Meclise girmelerinin, TBMM'de başörtüsü takılmasına yönelik uzun süredir var olan yasağın sona ermesi anlamına geldiği bildirildi. Bu kısıtlamanın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında açıkladığı demokrasinin geliştirilmesine yönelik reformların bir parçasını oluşturduğu kaydedildi.
 
Washington Times'in haberinde de 14 yıllık yasağın ardından ilk kez kadın milletvekillerinin parlamentoya başörtüleriyle girdiği ifadesine yer verildi.
 
Huffington Post'in AFP'ye dayandırarak verdiği haberde de 1999 yılında Merve Kavakçı'nın Meclise başörtülü girmesinin ardından vatandaşlığının iptal edildiği hatırlatılarak, 14 yıllık yasağın sona erdiği kaydedildi.

aa


Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,875 µs