En Sıcak Konular

Kürkçü, taburcu oldu

30 Ekim 2013 12:59 tsi
Halkların Demokratik Partisi (HDP) birinci kongresinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanede tedavi gören HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü taburcu oldu.

Kürkçü, "Tabiatın bize küçük bir cilvesine misliyle karşılık verip, bugün huzurunuzdayız." dedi. Ahmet Kaya'ya ödül verilmesini ise memnuniyetle karşıladığını söyledi.

HDP'nin Ankara’daki kongresinde yaptığı konuşma sonrası rahatsızlanan Kürkçü, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Kongrede Eşbaşkan seçilen Kürkçü ve HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel açıklama yaptı. İki gün süren tedavi sonrasında sağlığına kavuştuğunu belirten Kürkçü, yeni bir güçle ve enerjiyle yeni görevinin başına geçtiğini söyledi. Hastanede olduğu süre boyunca kendisine destek olanlara ve telefonla arayanlara teşekkür eden Kürkçü, "Tabiatın bize küçük bir cilvesine misliyle karşılık verip, bugün huzurunuzdayız. HDP görkemli kongresinin ardından yola koyuluyor. Eş Başkanımızla birlikte hafta sonu yapacağımız parti meclisi toplantılarımızın hazırlığına başlayacağız. Kurullarımızı oluşturmamız gerekiyor. Merkez yürütme kurulumuzu oluşturacağız. Kongre kararlarını parti meclisimiz hangi sırayla, nasıl ele alacağını kararlaştıracak. Görev bölüşümü yapacağız. Ve uzun yürüyüşümüze başlayacağız." dedi.

Yerel seçimlerle ilgili politikalarını belirlemenin zamanı geldiğini aktaran Kürkçü,bununla ilgili bir genel hazırlık yaptıklarını ancak kongre karalarını ayrıntılamadıklarını aktardı. Kürkçü, "Çok mutlu ve iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Bu kadar iyi bir bileşimi bu kadar kısa bir sürede kıvam almasını beklemiyorduk." diye konuştu.

Daha önce anjiyo olduğunu söyleyen ve damar tıkanıklığı nedeniyle rahatsızlandığını hatırlatan HDP Eşbaşkanı, aynı yerde yine tıkanıklık oluştuğunu ve tedavi sonucunda doku hasarı olmadan hızlıca iyileştiğini ifade etti. MHP dışında diğer partilerden arayanların olduğunu ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de kendisini arayıp, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini anlattı.

"BDP KENDİ BAYRAĞININ OLMADIĞI YERDE HDP İÇİN ÇALIŞACAK"

Yerel seçimlerde BDP ile aralarındaki ilişkilerinin nasıl olacağı sorulması üzerine Kürkçü, BDP’nin HDP’nın bileşenlerinden oluşan bir parti olduğunu söyledi. BDP’nin kendi bayrağıyla seçime girmediği her yerde HDP’nin başarısı için çalışacağını vurguladı. BDP ile dayanışmanın tam olduğunu aktardı.

Bir gazetecinin, ‘Başka partilerden katılım olacak mı?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Bu bizim yürümemize bağlı, tren hızlandıkça binmek isteyen çok olur. Biz herkese açığız. Bütün yurttaşlarımıza açığız. Kimsenin önceki partisi ve kendi fikriyatına bakmıyoruz. Bizim programımıza evet diyen herkesle, aynı yolda yolculuk yaparız. Kimseye gitmiş değiliz. Kimseyi partisinden ayırt etmeye çalışmıyoruz. Ama hareket insanları fikirlerini değiştirmeye davet edecektir."

 Yeni süreçte Abdullah Öcalan ile mesajlaşma olup olmadığı yönündeki soruya Kürkçü, "Eğer heyet giderse mesajlaşma oluyor. Heyet gitmediğine göre mesaj yok." karşılığını verdi.

AHMET KAYA’YA ÖDÜL VERİLMESİ

Taburcu olan Kürkçü’ye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün Ahmet Kaya'ya verildiği de hatırlatıldı. Ahmet Kaya’nın o olaylara maruz kalmaması gerektiğini belirten Kürkçü, "Herşey için çok geç ama bunun telafi edilmesi gereken bir kusur olarak görülmesi, Ahmet Kaya’nın bir değer olduğunun geç de olsa itiraf edilmesinden tabi ki memnuniyet duyarız ama bize yaşayan bir Ahmet Kaya lazımdı. Ne yazık ki Ahmet Kaya aramızda yok. Bunu unutmayız.” şeklinde konuştu.

TUNCEL: 'BU ENERJİYLE BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ'

HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel ise yeni bir başlangıç yaptıklarını söyledi. 30-40 yıllık bir deneyimle bugüne geldiklerini anlatan Tuncel, yeni deneyimler eklemek için yola çıktıklarını, bu enerjiyle büyük işler başaracaklarına inandıklarını söyledi.

cihan

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,094 µs