En Sıcak Konular

Arınç: Marmaray Cumhuriyeti taçlandırdı

30 Ekim 2013 12:23 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, Marmaray'ın çok başarılı bir proje olduğunu belirterek, "Gerçekten Cumhuriyeti taçlandıran abidelerden birisi olarak da sayabiliriz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk Tarih Kurumunun Çırağan Sarayı'nda düzenlediği, "Türk Tarih Kurumu Şeref Üyeliği Töreni" ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin dün açılan ve "yüzyılın projesi" olarak nitelendirilen Marmaray'a ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Arınç, bütün Türkiye ve dünyanın, açılışı Cumhuriyet'in 90'ıncı yıl dönümüne denk gelen Marmaray'ın hizmete girmesini biraz hayret, kıskançlık ve büyük bir başarıyla kabul edip izlediğini söyledi.
 
Arınç, bunun Türkiye adına Cumhuriyet'in büyük kazanımlarından biri olarak kabul edilebilcek bir gelişme olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
 
"Sadece temeli atıldığından bugüne kadar olan süre değil, aslında Marmaray projesi 100 yılı aşkın Abdülmecit'in de Abdülhamit'in de üzerinde çalıştığı, Boğaz'ın iki kenarını Boğaz'ın altından birbirine bağlayan bir tünelin inşasıdır. Dolayısıyla arkadaşımızın ifadesini belki 100 yıllık bir proje olarak değerlendirmek doğrudur ama bunu gerçekleştiren hükümetimizdir. Elbette İstanbul Büyükşehirin, Ulaştırma Bakanlığımızın, hükümetimizin katkılarıyla bu muhteşem eser ortaya çıkarılmıştır."
 
"İki kıtayı dört dakikada birleştiren proje"
 
Dün açılışı için yurt dışından gelen cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar ile binlerce İstanbullu'nun katılımıyla iki kıtayı dört dakikada birbirine yaklaştıran Marmaray'ın konuğu olduklarını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:
 
"Biz de bu seyahatin içerisindeydik. Bir taraftan Üsküdar'dan bindik, bir taraftan da Yenikapı'dan çıkmış olduk. Çok başarılı bir proje. Burada emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum. Gerçekten Cumhuriyeti taçlandıran abidelerden biri olarak da sayabiliriz. Artık Boğaz'ın üstünden köprülerle altından Marmarayla otoyollarla Türkiye büyük işler başarıyor. Sadece ulaşımda değil, Türkiye'nin bugünkü ekonomik gücüyle neler yapabileceğini de ortaya koyuyor. Benim şu ana kadar gördüğüm şudur. Büyük bir tebrik ve taktirle karşılanmıştır. Eleştirilecek hiçbir yönü yoktur. Aslında dün yabancı konukların Türkiye üzerine yaptığı konuşmalara odaklanmalı ve Türkiye'nin dışarıdan nasıl göründüğünü gerçekten iftiharla izlemeliyiz. Türkiyemize hayırlı olsun. Pekin'den Londra'ya kadar bizi birleştirecek bu projenin adeta bütün insanlığı da hayırlı olmasını diliyoruz."

aa


Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,360 µs