En Sıcak Konular

Gözler Fed kararlarında

30 Ekim 2013 11:04 tsi
Küresel piyasalar Fed kararlarını bekliyor.

Küresel hisse senedi piyasalarında, parasal genişlemeye yönelik iyimserlikle rekorlar kırılmaya devam ederken bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) kararları gelecek bir ayın beklenti ve fiyatlamaları için belirleyici olacak.
 
ABD'de dün New York borsası kapanış rekorlarını geliştirmeye devam etti. Geçen hafta tarihi zirvesine yükselen S&P 500 endeksine, Dow Jones endeksi de dün itibariyle katıldı. Dow Jones endeksi dün yüzde 0,72 oranında yükseliş kaydederek kapanış rekorunu 15.680 puana geliştirirken, S&P 500 endeksi ise yüzde 0,56 yükselerek günü tarihi zirvesi olan 1.772 puandan tamamladı. Bugün, dünden bu yana devam eden Fed toplantısından çıkacak kararların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirten analistler, ayrıca açıklanacak makroekonomik verilerin de takip edileceğini kaydediyor.
 
Avrupa tarafında, son bir haftada değerlenen avronun yarattığı rahatsızlık yetkililerin açıklamalarına da yansımaya başladı. Dün gördüğü en yüksek 1,3813 seviyesinden, yetkililerin gelen değerli avrodan rahatsız olduklarına yönelik söylemlerle 1,3737 seviyesine kadar gerileyen parite bugün 1,3740 seviyelerinde işlem görüyor. Dün Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 0,48 oranında yükselerek 9.022 puan ile tarihinde ilk kez 9.000 puanın üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Dün pozitif hava tüm Avrupa hisse senedi piyasalarına hakim olurken Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,62, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,73 oranında yükseliş kaydetti. Bugün Almanya'da açıklanacak işsizlik ve öncü enflasyon verilerinin takip edileceğini vurgulayan analistler, teknik olarak DAX endeksinin, gelmesi muhtemel kar satışlarında 8.980 puanın üzerinde tutunup tutunamayacağının da izleneceğini ifade ediyor.
 
Yurt içinde ise 1,5 günlük tatil arasında yurt dışında pozitif havanın devam etmesinin açılışta yükseliş eğilimini destekleyebileceğini belirten analistler, buna karşın dolar/TL paritesinin 1,99 seviyesinin hemen üzerinde işlem görmesinin pozitif havayı sınırlayabileceğini tahmin ediyor. Bugün saat 20.00'de açıklanacak Fed kararları öncesinde BIST 100 endeksinin 78.500 - 80.000 bandı içinde hareket edebileceğini kaydeden analistler, dolar/TL'deki, avro/dolar paritesine bağlı yükseliş hareketinin devam edip etmeyeceğinin de izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
 
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
 
10.00 Türkiye, ekim ayı tüketici güven endeksi
 
10.55 Almanya, ekim ayı işsizlik verileri
 
12.00 Avro bölgesi, ekim ayı tüketici güven endeksi
 
14.15 ABD, ekim ayı ADP özel sektör istihdamı
 
14.30 ABD, eylül ayı TÜFE
 
15.00 Almanya ekim ayı TÜFE
 
20.00 ABD, Fed faiz kararı

trthaber


Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,248 µs