En Sıcak Konular

Serdar Ortaç konserinde olay!

30 Ekim 2013 09:53 tsi
Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Serdar Ortaç konserinde, seyirciler arasındaki bir kişinin Ahmet Kaya posteri açması üzerine olaylar çıktı.

Sahneye atılan taş, çatal ve plastik şişelerin devamı gelince Ortaç, konseri yarıda bıraktı. Konser, güvenlik sağlanamayacağı gerekçesiyle iptal edildi. Olaylarla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan platformda önce Hakan Doğanay, ardından Serdar Ortaç sahneye çıktı. Ortaç, "Karabiberim" şarkısını söyleyeceği sırada bir kişinin Ahmet Kaya posteri açması üzerine seyirciler arasında arbede çıktı. Sahneye taşlar atıldı, birisi dansçıyı yaralarken Ortaç, "İkinci taş gelene kadar şarkı söylemeye devam edeceğim." dedi. Bu sırada sahneye çatal, taş ve şişe atılmaya devam edilince "Beş dakika ara veriyorum." diyen Ortaç, sahneden inerek arabasına binip meydandan ayrıldı.

Konserin yarıda kesilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutluyoruz. Ben buraya alana geldiğimde, bu tür provokasyonların yapılması üzüntü vericidir. Bütün Manisalıya bu mal edilemez. Bunu yapanları kınıyorum. Bu çekememezliktir. Bu, cumhuriyeti kabul edememezliktir." şeklinde konuştu.

 Valilikle yapılan görüşmede güvenlik sağlanamayacağının belirtilmesi üzerine konserin iptal edildiği öğrenildi. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki Muraz Boz konseri de benzer bir olayın çıkması sebebiyle iptal edilmişti.

cihan







Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,809 µs