En Sıcak Konular

20 yıl aradan sonra Köşk'te

30 Ekim 2013 08:19 tsi
Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının Ankara’daki son etkinliği Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün verdiği Cumhuriyet resepsiyonunun sürpriz konuğu merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal oldu.

Resepsiyona devlet erkanın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Gül döneminde ilk kez katıldığı Cumhuriyet resepsiyonuna bir başka ilk yaşandı. Kabul salonuna protokol üyelerin ardından merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal girdi. Davetlileri salon girişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül’le bir süre sohbet eden Semra Gül’ün bastonla salona girmesi dikkat çekti.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe onuruna verdiği yemekten dolayı Ankara dışında bulunan Başbakan Recep Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona katılamazken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün davetlisi olarak Çankaya Köşkü’ndeki Cumhuriyet resepsiyonuna ilk kez katıldı.

Bir saat ayakta davetlileri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, yaklaşık bin 500 konukla tek tek tokalaştı. Davetlilerle tokalaşmasının ardından kameralara poz verilmesi istenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yürümekte zorlandığı görüldü.

DAVETE KATILANLAR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel eşiyle katılırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşsiz katıldığı görüldü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de hazır bulunduğu resepsiyonda, BDP’li Hasip Kaplan eşiyle, Sırrı Sakık ise eşsiz katıldı.

Kuvvet komutanlarının da katıldığı Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyona bakan ve milletvekilinin yanı sıra dini azınlık cemaati temsilcileri, çok sayıda iş adamı, Şoray Uzun ve Atalay Demirci gibi sanatçılar, gazeteci ve yazarlar, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve sporcular katıldı.

Engelli sporcularla bir süre sohbet eden Hayrünnisa Gül’ün engelli küçük bir sporcuyu öptü. İran, Irak ve ABD’nin Ankara büyükelçilerinin de katıldığı resepsiyonda İsrail, maslahatgüzar seviyesinde resepsiyona katıldığı görüldü.

cihan

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs