En Sıcak Konular

Uygurlar hedefte

29 Ekim 2013 13:18 tsi
Uygurlar hedefte Çin polisi Tiananmen Meydanı'nda bir aracın alev aldığı ve beş kişinin öldüğü olayla bağlantılı oldukları zannıyla 'Uygur kökenli' iki kişiyi aradığını açıkladı

Çin polisi başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bir aracın kalabalığın arasına girip alev aldığı olayla bağlantılı iki "Uygur şüpheliyi" aradıklarını söylüyor. Pazartesi meydana gelen olayda beş kişinin öldüğü açıklandı.

BBC'nin aktardığı habere göre, 38 kişinin de yaralanmasına yol açan olayın ardından polis kentteki otellere Şincan bölgesinden (Doğu Türkistan) gelen iki kişiyle ilgili bilgi verilmesini talep eden bir not yolladı. Notta bir araç ve bölgeye ait dört plaka numarasıyla ilgili bilgi isteniyor.

Notta, Pişan ve Şanşan bölgelerinden gelen iki kişinin şüpheli olduğu belirtildi. Sözkonusu iki kişiye ait olduğu belirtilen resimlerin de bulunduğu notta ''şüpheli konuklara'' ve araçlara dikkat edilmesi istendi.

Çin resmi haber ajansı Xinhua dünkü olayda ölenlerin üçünün aracın içinde bulunduğunu, iki kişinin de turist olduğunu bildirmişti. Polis meydanın kuzey girişinde yaşanan olaydan kısa bir süre sonra bölgeyi ablukaya almış, bir cadde ve metro istasyonu geçici olarak kapatılmıştı.

Doğu Türkistanlı Müslüman Uygurlar yıllardır Pekin'in kültürel ve dini baskıları altında yaşıyor, bölgede katliamlara varan şiddet olayları yaşanıyor.  

Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,716 µs