En Sıcak Konular

CHP'li Koç: Başörtülü vekil inanç sömürüsü

29 Ekim 2013 12:59 tsi
CHP'li Koç: Başörtülü vekil inanç sömürüsü CHP'li Haluk Koç, devletin egemenliğini kullananların özgür olmadığını, başörtülü vekilin inanç sömürüsü olduğunu iddia etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AK Partili 3 kadın milletvekilinin TBMM'ye başörtüsüyle geleceklerini açıklamaları konusunda, "Herkes her noktada özgürdür ancak devletin egemenliğini kullananlar özgür olmamalıdır, bunu kullanmaları yanlıştır. İktidara hiçbir fayda getirmez. Bu bir sömürüdür. İnanç sömürüsüdür. Hiç kimseye fayda getirmez" dedi.

Partisinin düzenlediği bir konferansa katılmak için Manisa'nın Turgutlu ilçesine gelen Koç, CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı.

Koç, yürüyüş öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm milli ve dini bayramları kutlamanın önemini bildiklerini ama Cumhuriyet Bayramı'nın diğerlerinden farklı olduğunu kaydetti.

Koç, gazetecilerin "AK Partili 3 kadın milletvekilinin Meclis'e başörtüsü ile gelmek istemesine" yönelik sorusunu şöyle yanıtladı:

"Devlet kılık kıyafet zaptiyesi değildir. Devlet kimsenin ne giyeceğine, ne içeceğine, kaç çocuk yapacağına karışmaz. Herkes kişisel hak ve özgürlüklerini her alanda olduğu gibi din ve inanç özgürlüğünde de kullanmak hakkına sahiptir. Bunda hiç şüphe yok. Hiç kimsede de bir itiraz yok. Fakat demokratik ve laik bir sistemde devletin egemenliğini kullananlar, kimler bunlar, yasama, yürütme, yargı, eğitim, güvenlik, burada hizmet sunanlar, devlet adına hizmet sunanlar inanç ve etnik köken konusunda kör olmak zorundalar, tarafsız olmak zorundalar. Bunu bir inanç tartışması yaratılması yanlıştır. Demokratik, laik sistemlerin özüdür.

Bu, basit çıkarlar için siyasete malzeme yapılırsa Türkiye demokrasisi ve siyaseti zarar görür.  Ancak bu siyasi iktidarın temcit pilavı gibi kullandığı malzemelerden biri. Herkes her noktada özgürdür. Ancak devletin egemenliğini kullananlar özgür olmamalıdır, bunu kullanmaları yanlıştır. İktidara hiçbir fayda getirmez. Bu bir sömürüdür. İnanç sömürüsüdür. Hiç kimseye fayda getirmez."

Haluk Koç'un, Turgutlu programının ardından Manisa, Saruhanlı, Akhisar ve diğer ilçelerde teşkilatlarının hazırladıkları kutlama programlarına katılacağı belirtildi.

Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,164 µs