En Sıcak Konular

Erdoğan'dan 'cami yıkarız'a açıklama

27 Ekim 2013 12:57 tsi
Erdoğan'dan 'cami yıkarız'a açıklama "Bizim Müslümanlara da Hristiyanlara da hizmet etmek görevimiz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da Elite World Van Oteli'nin açılışında konuştu. Erdoğan, ana muhalafet liderleri için 'artık onların ismini ağzıma almayacağım' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Van depreminden bu yana Van'a böyle yatırım yapılmadı. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz bir etnik unsurun partisi değiliz. Biz tüm Türkiye'nin partisiyiz. Kalkınma ve huzur birbiri ile parelel giderler. Biz hem ekonomi hem demokrasi dedik. Birini diğerine feda etmedik. Tüm tehditlere, kışkırtmalara rağmen milletimizin desteği ile çok güzel işler yaptık. Geçmişin yaralarını tedavi etmenin gayreti içinde olduk. Geçmiş artık geride kaldı. Geçmişin acıları ile umutsuzluğa mahkum olmayacağız. Geçmişten ibret alacağız. Geçmişin hatalarından sakınacak geleceği birlikte inşa edeceğiz. Silah demokrasi yolu değildir. Şiddet demokrasinin yolu değildir. Ne biliyorsak bunları masada konuşalım. Sandıkta kararımızı verelim ve bu karara da herkes saygı duysun. Hayaller gerçeğe dönüştü.

Ne biliyorsak bunları masada konuşalım. Hepsinden öte dört yılda bir genel, beş yılda bir yerel seçimde sandık gelecek hür irademizle gelelim sandıkta kararımızı verelim. Bu karara da herkes saygı duysun.

11 yıl önce hayal gibi görünen nice talepler bugün gerçeğe dönüştü. İşte Muğlalı Kışlası diye bir kışla var mı? Bu ismi biz kaldırdık. Niye? Talep buydu, doğru bir adım değildi. Bunu yapan iktidar burada. Bugün Türkiye’de iki kişiden bir tanesi Ak Parti diyorsa bunun sebebi işte budur.

Özgürlükçü olmak tüm milleti temsil etmektir.Onun için biz diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında hep birlikte toplanalım.

Türkiye, çözüm süreci ile birlikte çok güzel bir ivme kazandı. Bu baharı kışa çeivrmek isteyenler var. Sin ne diyorsunuz? Özalp ne diyor?

Huzurdan, barıştan rahatsız olanlar, kandan beslenen çevrelere artık fırsat vermeyeceğiz.

Biz Türkiye'nin hizmetkarıyız. Şimdi Van ne oldu büyükşehir.30 Mart'ta Van büyükşehir belediyesi olarak hizmet verecek.

Ben artık muhalefetin genel başkanlarının ismini ağzıma almayacağım. Onlara gerekli cevabı arkadaşlarım veriyor zaten. Dün bir tanesi bana Samsun'dan hakaret ediyor. Cami yıkacakmış diyor. Öbür taraftan milletin vergileri ile Ak damar kilisesini yapıyor diyor. Bu zata bir ifade kullanırım. Biz bir ifadeyi kullanırken tüm değerlerimizi bilerek, yaşayarak kullanırız. Cami yıkmak gerekirse ifadesi ile kullanılmıştır. Yanında daha güzelini yaparız ifadesi de vardır. Biz bunu yaşarız. Bu konuda Erdoğan ve arkadaşları nedir biliyor. Benim Ermeni Ortadoks vatandaşım var mı? Bu arkadaşlarımızın hukukunu korumak görevimiz değil mi? Bunlar bu konuda da cahil. Bilerek her şeyi yapacaksınız. Biz inanarak yolumuza devam edeceğiz. Bunlar dünyadan da bir haber. Bizim Müslümanlara da Hristiyanlara da hizmet etmek görevimiz.

Ben belediyceilikten geldim.Göreve geldiğim de İstanbul çöp içindeydi, susuzdu.Göreve geldikten kısa süre sonra en temiz şehirlerden biri yaptık. Van neden böyle olmasın?

Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,875 µs