En Sıcak Konular

Depremde ölenler 644 fidanla anıldı

23 Ekim 2013 13:40 tsi
Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden 644 kişi için düzenlenen anma etkinliğinde, 644 fidan toprakla buluştu.

 Van depreminin 2. yıldönümü dolayısıyla Van Valiliği tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Sabah saatlerinde Van-Erciş karayolundaki Organize Sanayi Bölgesine (OSB) ait alanda gerçekleşen etkinlikte, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden 644 kişi anısına 644 fidan dikildi.

Etkinliğe Vali Aydın Nezih Doğan, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Orman ve Su İşleri İl Müdürü Abdulcelil Özcan, OSB Başkanı Necmettin Çok ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar katıldı.

Mezarda anma

Erciş ilçesinde, enkazda çekilen fotoğrafıyla depremin simgesi haline gelen Yunus Geray ile hayatını kaybeden diğer deprem şehitleri, mezarları başında anıldı.

Türk Kızılayı Erciş Şube Başkanı Aydın Bayraktar ile Türk Kızılayı gönüllüsü Recep Buy, Van depreminin 2. yıldönümü dolayısıyla depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarının bulunduğu Seyit Muhammet Kabristanına gitti.

Enkazda çekilen fotoğrafıyla depremin simgesi haline gelen Yunus Geray ile diğer deprem şehitlerinin mezarına karanfil bırakarak dua eden Bayraktar, 2 yıl önce yaşadıkları acının depremin yıl dönümünde yeniden filizlendiğini söyledi.

Depremin yıl dönümü nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşları mezarları başında andıklarını vurgulayan Bayraktar, afet döneminlerinde yaşanan bazı olayların ve gazetecilerin çektiği fotoğrafları hiçbir zaman hafızalardan silinmediğini ifade etti.

Küçük Yunus'un da enkaz altından canlı çıktığında çekilen fotoğrafıyla depremin simgesi olduğunu anımsatan Bayraktar, "Bugün, Yunus'un ve diğer deprem şehitlerinin mezarını ziyaret ettik. Türk Kızılayı Genel Merkezi adına mezarlara karanfil bırakıyoruz. Tüm deprem şehitlerinimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

AA



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,505 µs