En Sıcak Konular

Çalınan makam aracı Suriye’de çıktı

23 Ekim 2013 09:16 tsi
Serviste çalınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Aşkın Asan’ın makam aracına polis Suriye’de ulaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Aşkın Asan'ın çalınan makam aracı Suriye'de bulundu.

Aracı, 15 yaşındaki M.T.'nin çalarak İstanbul'a götürdüğü, buradan başkasına satılan aracın sahte Alman plakası takılarak Suriye'ye götürüldüğü belirlendi. Hatay'a kadar aracın izini süren polis, aracın izine Suriye'den ulaştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Oto Hırsızlık büro amirliği, çalınan makam aracın bulunması için 3 kişilik özel ekip kurdu. Aracın izine güvenlik kameraları ve MOBESE'den ulaşan özel ekip, 15 yaşındaki M.T.'nin aracı çaldığını tespit etti. Servis önünde aracı çalan M.T.'nin 3 saat içinde İstanbul'a ulaşarak aracı Murat Y.'ye (32) teslim ettiğini belirledi. M.T.'nin yolda bir pastaneye girerek simit alması da güvenlik kameralarına yansıdı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Özel ekip, M.T.'yi Ankara'da, aracı teslim ettiği Murat Y.'yi ise İstanbul'da gözaltına aldı, ancak makam aracına ulaşamadı. M.T., ifadesinde aracı 750 lira karşılığında çalarak İstanbul'a götürüp Murat Y.'ye teslim ettiğini söylerken, Murat Y. ise aracı isimlerini bilmediği 2'si Suriyeli 3 kişiye 50 bin lira karşılığında sattığını anlattı. İfadeler doğrultusunda İstanbul'da iz süren polis, aracın 20 gün önce şehirden ayrıldığına dair görüntülere ulaştı. Sahte Alman plakası takılan aracın görüntülerini Hatay'a kadar izleyen özel ekip bu kentte giderek çalışmalarını sürdürdü.

SURİYE'DEN ORTAYA ÇIKTI

Aracın Hatay'dan Suriye sınırına kadar izine ulaşan özel ekip, aracın ardından sınırdışına çıkarıldığını belirledi. MİT ve Özgür Suriye Ordusu yetkilileriyle de bağlantıya geçilerek aracın Suriye'de olduğu tespit edildi. Burada yapılan çalışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu yetkilileri aracı teslim alarak Türkiye'ye getirdi. Özel ekip de Hatay'dan aldığı makam aracııa Ankara'ya getirdi. Araç bayramdan bir gün önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Aşkın Asan'a teslim edildi.

100 ARACIN DAHA İZİNE ULAŞILDI

Yapılan çalışmalarda Türkiye-Suriye arasında çalıntı oto çetesine ulaşan polis, İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Bursa, Yalıova'dan çalınan 100 aracın Suriye'ye kaçırıldığını da tespit etti. Araçları, dikkat çekmemeleri ve az ceza almaları nedeniyle küçük yaştaki çocuklara çaldıran çetenin, ardından sahte plakalar taktıkları araçları Suriye'ye götürdükleri ortaya çıktı. Makam aracını çalan M.T. ile aracı İstanbul'da teslim alan Murat Y. çıkarıldıkları mahkemece Adli Kontrol Şartı'yla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis şimdi Türkiye-Suriye hattında çalışan çete üyelerine ulaşmaya çalışıyor.

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs