En Sıcak Konular

BMGK üyeliğini ret Suudi Arabistan'ın kararı

23 Ekim 2013 07:54 tsi
BMGK üyeliğini ret Suudi Arabistan'ın kararı Beyaz Saray Sözcüsü Carney, "Suudi Arabistan’ın Güvenlik Konseyi’nde bir sandalyeye sahip olması ya da olması tabi ki kendi kararları. Ortak sorunlarda Suudi Arabistan’la yakın işbirliğimizi sürdüreceğiz" dedi.


Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğini reddetmesine rağmen ABD’nin bu ülkeyle işbirliğini devam ettireceğini söyledi.

Carney, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, Riyad yönetiminin BMGK geçici üyeliğini reddetmesini hatırlatarak, ABD’nin buna yaklaşımını sorması üzerine, şunları ifade etti:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde sandalyeye sahip olmak Suriye, İran, Mısır ve Ortadoğu Barış Projesi'nin de aralarında bulunduğu birçok önemli konuyla direkt ilgilenme fırsatı sunuyor. Suudi Arabistan’ın Güvenlik Konseyi’nde bir sandalyeye sahip olması ya da olması tabi ki kendi kararları. Güvenlik Konseyi’nin doğrudan doğruya ilgilendikleri de dahil, bizim karşı karşıya olduğumuz ortak sorunlarda Suudi Arabistan’la yakın ikili işbirliğimizi sürdüreceğiz."

Riyad yönetimiyle bazı konularda anlaşmazlıkların bulunduğunu kaydeden Carney, bu konular üzerine Suudi Arabistanlılarla "samimi ve açık" bir şekilde görüşmelerini sürdürdüklerini dile getirdi.  

Suudi Arabistan, BMGK’nın dünya barışı ve güvenliğini sağlamada yetersiz kaldığı gerekçesiyle seçildiği Konsey'in geçici üyeliğini kabul etmediğini açıklamıştı.

AA



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs