En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sert çıkış

22 Ekim 2013 12:11 tsi
Erdoğan'dan sert çıkış Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya kimin gidip gitmeyeceğine hükümetin karar vereceğini söyledi.

Konuşmasına hacıların hac ibadetinin kabul edilmesini dileyerek başlayan Erdoğan, vefat yıl dönümü dolayısıyla Aliya İzetbegoviç'e de değindi.
 
İzetbegoviç'in kendisine bir vasiyet niteliğindeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, "İzetbegoviç, 'bu topraklar, Osmanlı bakiyesidir, Bosna'yı koruyun, Bosna'ya sahip çıkın, orası size emanettir' demişti. Aliya İzetbegoviç'in bu vasiyetine sahip çıkacağız. Şehitler arasında yatan Aliya İzetbegoviç'e Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti  Grubu'nda yaptığı konuşmada, (Pilotların kurtarılması) Böyle üzücü olaylar yaşanmaması için tedbirler artırıldı. Büyük devlet olmanın nimetleri olduğu kadar külfetleri de var. Külfetten korkanlar nimete kavuşamazlar. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değil. Bugüne kadar buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyiz'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, konuşmasından öne çıkan başlıklar özetle şöyle:
 
"Birileri çıkıp da İmralı'ya 'kim gider, kim gelir.' Bunun kararını vermek hükümete aittir."
 
 (Suriye'de kedi, köpek eti yeneceğine dair fetva) Bizim vicdanımızdan, kalbimizden paylaşma duygusunu hiç kimse söküp atamaz. Biz bir varil petrol için, bir avuç elmas için, bir çuval altın için, iktidar ve güç hırsı için kardeşini satacak, arkadan hançerleyecek, kardeşine sırtını dönecek bir millet değiliz. Bu böyle bilinmeli.
 
"AB'nin 2013 İlerleme Raporu, kimi hususlarda eksik ve yanlış bilgilenme neticesinde veya inatçı bir yaklaşımla doğru olmayan değerlendirmeler içerse de geneli itibariyle hükümetimizin reform kararlılığını teyid eder mahiyettedir."
 
"Birileri ön kesiyor diye biz duramayız. Kimlerin ön kestiği bellidir. Geçmişte bu işi eşkiyalar yapardı. Şimdi de modern eşkiyalar var."

3. köprü için kesilen ağaç eleştirileri
 
Biz ammeye hizmet ediyoruz bireye değil. Bireye hizmet söz konusu olsa bu dediğinizi kaale alırız. Biz kamuya hizmet veriyoruz... Yol uğruna her şey feda edilebilir, çünkü yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini bilmezler. Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz.
 
"Birileri çıkıyor, bu yolu kesmek, engellemek için. Kim? Bütün yolsuzlukların mimarı olan CHP. Çünkü onların anlayışında yol yok, onların anlayışında yolsuzluk var. Biz yol yaparız, onlar yolsuzluk yapar. Fark bu."
 
Demokratikleşme Paketi
 
Biz açıkladığımız paketin yasama organı tarafından ele alınacağı bütün başlıkları, maddeleri toplu olarak Meclisimize gönderiyoruz. Paketin yasalarla ilgili adımı atılacak kısmını suratle çıkarmakta kararlıyız.
 
"MİT Müsteşarımızla içeriden, dışarıdan uğraşanlar var. Memnun olduğumuz bürokratımıza, teknokratımıza kusura bakmasınlar sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini de birilerinden almayız."

 



Bu haber 1,103 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs