En Sıcak Konular

28 Şubat davasında 23. celse yarın

22 Ekim 2013 11:47 tsi
28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davanın görülmesine yarın devam edilecek.

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davanın görülmesine 23 Ekim Çarşamba günü devam edilecek.
 
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 23. duruşması saat 10.00'da başlayacak. Duruşmada, sanık savunmalarının alınmasına devam edilecek.
 
Duruşmada şu ana kadar Çetin Doğan, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Muhittin Erdal Şenel, Kenan Deniz, İlhan Kılıç ile Yıldırım Türker savunmasını yaptı.
 
Mahkeme, 1 Ekim 2013'deki son celsede tutuklu sanıklardan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile Hayri Bülent Alpkaya, Metin Yaşar Yükselen, Yıldırım Türker, Yücel Özsır, İsmail Ruhsar Sümer, Oğuz Kalelioğlu ve Muhittin Erdal Şenel'in tahliyelerine karar vermişti.
 
Halen Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Kenan Deniz, Vural Avar, İdris Koralp, Çetin Dizdar, Ayhan Cansevgisi, Orhan Yöney, Köksal Karabay, Hüsnü Dağ, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık, Refik Zeytinci, Altaç Atılan, Aydan Erol, Ruşen Bozkurt, Ünal Akbulut, Cengiz Çetinkaya ve Tevfik Özkılıç tutuklu bulunuyor.
 
Mahkeme, son duruşmada, TBMM Genel Sekreterliğinden, 54. Hükümetin görev süresi boyunca iktidar partisinden istifa eden milletvekilleri ile istifa tarihlerini sorarak, 54. Hükümet protokolünün istenmesine, Genelkurmay Başkanlığından da müşteki Tamer Tatar'ın savcılığa ibraz ettiği CD'lerin "sızdırılmasına" ilişkin soruşturma olup olmadığının sorulmasına karar vermişti.
 
Mahkeme, ayrıca, Genelkurmay Başkanlığından 24 Ocak 1997'de Gölcük'te yapıldığı belirtilen genişletilmiş aylık komutanlar toplantısında Fevzi Türkeri'nin verdiği brifing metninin de istenmesini kararlaştırmıştı.

cihan


Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs