En Sıcak Konular

Suriye'de 64 kişi öldü

22 Ekim 2013 08:13 tsi
Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 64 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda başkent Şam'ın banliyöleri ile Humus'ta 16'şar, Dera'da 11, Deyru'z Zor'da 7, Halep'te 6, İdlib'de 4, Kuneytra'da 3 ve Rakka kentinde 1 olmak üzere 64 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada da hükümet güçlerinin Devlet Başkanı Beşşar Esed'in Lübnan'ın Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamadan sonra başkent Şam'da rejimin kontrolünde bulunan bölgelerdeki kontrol noktalarından yoğun silah seslerinin duyulduğu kaydedildi.

Şam'ın Muaddamiye, Yermuk, Dareya, Zemelka, Kabun ve Berze banliyölerinin, rejimin yoğun havan topu ve roket saldırılarına maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, kentin Kalamun bölgesindeki 155. Tugay'dan ülkenin doğusuna bir Scud füzesinin fırlatıldığı bildirildi.
 
Orduya ait bir helikopterin Humus'un tarihi kalesini "varil bombasıyla" bombaladığı aktarılan açıklamada, başta Halep olmak üzere birçok kentte Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerle Suriye ordusu arasında çatışmaların yaşandığı ve Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının muhaliflerin yoğun olduğu yerleri bombaladığı belirtildi.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
 
Ürdün sınırına füze düştü

Bu arada Suriye topraklarından atılan bir füzenin, Ürdün'ün Suriye sınırındaki Er-Ramsa kentinde terk edilmiş bir eve düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Ürdün makamları olay hakkında açıklama yapmazken, füzenin kimler tarafından atıldığı öğrenilemedi.

aa


Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs