En Sıcak Konular

Kürtçe krizi MHP'de toplu istifa getirdi

21 Ekim 2013 16:29 tsi
"Kürtçe Pankart" nedeniyle partisi tarafından ihraç talebiyle disipline verilen belediye başkanı ihraç kararı çıkmadan partisinden istifa etti

Türkçe ve Kürtçe bayram mesajı yayınladığı için ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Behçet Saatcı, MHP'den istifa etti. 40 yıldır üye olduğu partisinden istifa eden Saatcı, kimseye kırgın olmadığını açıkladı. Saatcı ile birlikte Fethiye Belediyesi meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da partiden istifa eden isimler oldu.

MHP Disiplin Kurulu'nun kararını beklemeyen Behçet Saatcı, istifa kararını düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Saatcı, mevcut yönetimin hiç kimsenin anlamadığı, anlayıp da anlamadığı tutumundan dolayı 40 yıldır şeref duyarak bulunduğu partiden ayrılmak zorunda kaldığını kaydetti.

Başka partilerde üst düzey görev yapıp MHP'de baş tacı edilenlerin yanında ülkücülerin ihraçla cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Saatcı, şöyle konuştu: "Özellikle ihracımla ilgili düğmeye basıldığı andan itibaren, başta Fethiye olmak üzere, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bana destek veren herkese, gösterdikleri sahiplenmeden dolayı, teşekkür ediyorum. Biz MHP'de ev sahibiyiz. Başarısız olanlar gidecek. Altı seçimdir gerçekleşmeyen başarının bu defa olacağını beklemek hayalden öteye geçemez. Biz ipimizi kendimiz çekeriz. O zevki başkalarına bırakmayız. O yüzden savunma bile yapmadan istifamı veriyorum. Hem disipline sevk ediliyoruz, hem de karar çıkmadan bize kapı gösterilip, gideceğimiz adres de belirtiliyor. Parti içi demokrasi bu olsa gerek.

Bu hareketin hafızası, bu haksızlık ve zulme karşı sessiz kalanları da unutmayacaktır. Hayat bize, hiç bir şeye çok sevinmemeyi ve çok üzülmemeyi öğretti. Hayatımızın çeşitli zamanlarında, çok daha büyük sıkıntılar yaşadık. Er geç hak yerini bulacak, hak haklıya teslim edilecek, bu komediyi sahneye koyanlar utanacaktır. Seçim kazanacağı kesin olan adayların, kendi öz evlatlarının, bozuk para gibi harcandığı ortamda başarı nasıl gelecektir, hep beraber göreceğiz. Siz bizi bugün partimizden ihraç edebilirsiniz. Ancak, gönüllerden ihraç edemedikçe, Beşkazalılardan (Fethiyelilerden) alacağınız muhakkak bir ders vardır. Devlet Bey buyurmuş fermanı, ferman Devlet Bey'inse, Fethiye bizimdir."

"YENİ PARTİ STRATEJİMİ HALK BELİRLEYECEK"

Gazetecilerin, istifanın ardından bir başka siyasi partiye geçip geçmeyeceği şeklindeki soruyu yanıtlayan Behçet Saatcı, bunun ilerleyen süreçte belli olacağını söyledi. Parti konusunda Fethiyelilerle bir araya geleceğini ve onların kararı doğrultusunda bir seçim yapacağını aktaran Saatcı, "Yeni istifamızı verdik, hemen bunun arkasından bu anlamda herhangi bir siyasi partiye gidip gitmeyeceğimiz ya da bağımsız aday olup olmama konusunda bir yorum yapmamayı çok uygun buluyorum. İnanıyorum ki belli bir süreç geçtikten sonra su kendiliğinden mecrasına akacaktır. Saygıdeğer Fethiyeliler bizi bir yere taşıyacaktır. Bu saatten sonra önce Allah'a sonra Fethiyelilere emanetiz." dedi.

Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs