En Sıcak Konular

Günay haberi doğru mu: Küçük kulisler kimleri sever?

10 Ağustos 2007 11:47 tsi
Günay haberi doğru mu: Küçük kulisler kimleri sever? Bugün “kulis” haberleriyle ünlü bir gazetede AK Parti’de yoğun bir koltuk kulisi yaşandığı ileri sürüldü. 5 isim Erdoğan'ın önerdiği görevleri kabul etmediği ileri sürülen ve doğruluğu şüpheli habere göre öneriyi geri çevirenler arasınd

Bugün “kulis” haberleriyle ünlü bir gazetede AK Parti’de yoğun koltuk kulisi yaşandığı ileri sürüldü. Habere göre 5 isim Erdoğan tarafından önerilen görevleri kabul etmedi. İddia o ki Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz ve Ertuğrul Günay, grup başkanvekilliği önerisine sıcak bakmadılar.

AK Parti 22 Temmuz’da aldığı yüzde kırk yedilik oy oranıyla tekrar tek başına iktidar oldu. Bu yüzden parti içinde yaşanacak çekişmeler ya da koltuk kulisleri sürpriz olmamalı. Bu yüzden haberin bir kısmı doğruluk değeri taşıyabilir, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

Ancak gelin bir kişiye haksızlık yapmayalım. Ertuğrul Günay ile ilgili “grup başkan vekilliği kabul etmedi, çünkü bakanlık istiyor” şeklinde bir hava oluşturulması Günay’ın kendisine ve siyasi geçmişine yapılabilecek en büyük haksızlık. Günay “koltuk sevdalısı” olmadığını, siyasi ilkeleri doğrultusunda koltuktan da makamdan da vazgeçebileceğini yaşayarak kanıtladı. Günay’ın bu yaklaşımı için hafızalarımızı biraz tazelemek yeterli olacaktır. Günay CHP’nin iki numaralı koltuğunu demokratik ilkeleri gereği terk ettiğini unutmayalım.

Üstelik gelin şunu da soralım. Günay Erdoğan’ın çok değer verdiği, seçim meydanlarında kitlelerin önüne birlikte çıktığı, İstanbul 1. bölgeden hemen kendisinin arkasından ikinci sırada milletvekili adayı gösterdiği ve AK Parti’nin ikinci dönemde yapacağı demokratik atılımlarda çok güvendiği bir isim. Erdoğan’ın bu kadar güvendiği bir ismin “koltuk” derdi olabilir mi? Gelin buna siz karar verin.

Bu yüzden Günay gibi bir isme bu yakıştırma ya da ima pek uygun kaçmamış. Gerçeklerle örtüşmemiş. Eleştirimiz haberi yapan gazeteciye değil. Mutlaka bu kulislerde konuşulmuştur Ancak kulisler bunun için vardır zaten. Kimi zaman gerçek haberler akar, sızdırılır. Kimi zaman dezenformasyonla yönlendirme yapılır. Ancak kulis bilgilerin her zaman bir amacı vardır. Bu kulis bilgileri akıl süzgecinden geçirmeden, doğrulatmadan olduğu gibi aktaran gazeteciler de kimi zaman bilmeyerek bir “dezenformasyona” alet olur. İşte bu yüzden şu soru haklıdır: Küçük kulisler en çok kimleri sever? Muhatabını mı, yoksa konuşanları mı?

www.iyibilgi.com



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs