En Sıcak Konular

Alevi dedelerinden Avrupa çıkarması

21 Ekim 2013 08:26 tsi
Alevi dedelerinden Avrupa çıkarması Paketi yolda, açılımı Avrupa’da... Muharrem ayında 65 Alevi dedesi Almanya, Avusturya, Fransa ve Belçika gibi ülkelerde Alevilerle bir araya gelecek.

Hükümet, Alevi açılımında yeni bir adım atarak, 4 Kasım’da başlayacak olan Muharrem ayında Avrupa’ya Türkiye’den Alevi dedeleri gönderecek. 65 Alevi dedesi Avrupa’ya götürülerek, bu ülkelerde yaşayan Alevi vatandaşlar ile bir araya gelecekler.

BOZDAĞ OLUMLU KARŞILADI

Alevi dedeleri, Avrupa ülkelerinde yaşayan Alevilerle birlikte cem edecekler ve aşure günüyle ilgili faaliyetlere katılarak sohbet edecekler. Aleviliğin özü, bu toplantılarda anlatılacak ve Alevi vatandaşların devletiyle milletiyle birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapılacak. 65 Alevi dedesinin Avrupa’ya götürülmesi fikri, Alevi kesiminden gelen talepler üzerine Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından kabul edildi.

TÜM MASRAFLAR DEVLETTEN

Talebi makul karşılayan Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın verdiği talimatla birlikte muharrem ayında gönderilecek 65 Alevi dedesi belirlendi. Dedelerin uçak bileti, konaklama ve ülke içi ulaşım masrafları dahil bütün harcamaları devlet tarafından ödenecek. Dedeler, Almanya başta olmak Alevi vatandaşların çoğunlukta olduğu Avusturya, Fransa ve Belçika gibi ülkelere gönderilecek.

İTİRAZ GELİNCE MAAŞLAR BAĞLANMADI

Bu arada Alevi açılımı çerçevesinde Alevi dedelerine maaş bağlanması planı, geçerliliği koruyor. Ancak hükümetin planında yer alan ‘dedelere maaş’ fikri Alevi kesimi tarafından kabul görmedi. Alevi Bektaşi Federasyonu hadedelere maaş bağlanmasının doğru olmadığı, kdedelerin maaşlı görevli olamayacağı gerekçeleriyle karşı çıktı. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel tarafından hazırlattırılan raporda karara itiraz edildi.

Akşam



Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,367 µs