En Sıcak Konular

Koç'tan flaş karar

18 Ekim 2013 11:58 tsi
Koç Holding, 2000 yılında Şanlıurfa'da kurduğu Harranova çiftliğini kapatmaya hazırlanıyor.

Çiftlikteki sığır besiciliğine yönelik birimlerini bu yılın başında Namet Gıda'ya satan Koç, şimdi de 12 bin dekarlık alandaki domates ve salça üretim faaliyetlerini durduruyor. Böylece, Harranova Çiftliği'nde herhangi bir üretim kalmayacak.

Koç Grubu, Harranova Çiftliği'nde domates ve salça üretimini durdurma yönündeki kararını Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Açıklamada, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri şirketinin mevcut faaliyetlerinin kârlılık durumunun beklentilere cevap vermediğine dikkat çekildi. Açıklamada, domates ve salça üretim faaliyetlerinin durdurularak stratejik opsiyonların değerlendirilmesi çalışmalarına başlanmasına karar verildiği kaydedildi. Bu opsiyonlar arasında Harraova hisselerinin veya maddi duran varlıkların satışı, önemli miktarda şirket varlığının toptan satışı ve faaliyetlerin yeniden yapılandırılması gibi seçenekler bulunuyor.

Harranova Çiftliği'nde yapılacak çalışmalardan elde edilecek sonuçlar Olağanüstü Genel Kurul'da pay sahiplerine sunulacak. Çiftliğin kaderi 26 Aralık'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında belli olacak.

"DAHA İYİ BİR SÜVARİ LAZIM"

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sabri Ertekin, Koç'un kararının bölge ekonomisine olumsuz bir etkisinin olmayacağını ve salça fabrikasının diğer yatırımcılar tarafından satın alınabileceğini söyledi. Koç'un kiraladığı arazilerde domates ekimi ve kendi fabrikasında da salça üretimi yaptığını anlatan Ertekin, "Onlara buraya yatırım yaptıkları teşekkür ederiz ama konuyla daha yakından ilgili yatırımcıların gelmesini isteriz. Birebir işin içinde olunması gerekiyor. At binenin kılıç kuşananın. Buraya daha iyi bir süvari gelirse daha iyi olur" dedi.

Ertekin, yurtdışında son teknoloji ile dekar başına 12-13 ton üretim yapılırken burada o rakamın 6-7 tonda kaldığına dikkat çekerek, "Rekabet şartları da grubu zorlamış olabilir. Muhtemelen onlar kendi açılarından daha kârlı işlere yönelecekler" diye konuştu.

Hürriyet

Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,563 µs