En Sıcak Konular

''İhtiyacımız olan yegane unsur...''

14 Ekim 2013 12:36 tsi
''İhtiyacımız olan yegane unsur...'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların manevi ikliminin toplumun tüm kesimlerini sardığını ifade ederek, “Kurban Bayramı'nın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Abdullah Gül, milleti manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde bulunduklarını belirterek, “Bayram’ın getirdiği ulvi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların; toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum.” temennisini iletti.

“DİNÎ BAYRAMLAR, İNSAN OLMANIN ERDEMLERİNİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE HATIRLATIYOR”

Mesajında, “Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Bayramını kutluyorum” diyen Cumhurbaşkanı Gül, toplumsal hayatın temel taşı olan dinî bayramların, sevgi, saygı, kardeşlik, barış gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile olduğunu, diğer taraftan da insan olmanın erdemlerini güçlü bir şekilde hatırlattığını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN BAŞARILARI GÖZ KAMAŞTIRICIDIR”

Vatandaşların, bayramların anlam ve öneminin idraki içinde, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı daima ön planda tutacaklarına ve ihtiyacı olanlara sahip çıkacaklarına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: “Güzel ülkemiz, kuruluşundan bu yana muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, vatandaşlarının refah düzeyini yükseltmek ve en gelişmiş ülkelerin standartlarını hayatın her alanında geçerli kılmak için azimli bir gayretin içinde olmuştur. Ülkemizin başarıları çeşitli vesilelerle de ifade ettiğim gibi göz kamaştırıcıdır. Bugün Türkiye’nin küresel bir çekim merkezi haline gelmesi, yükselen bir merkez olarak gösterilmesi tesadüfi değildir.”

“TÜRKİYE, BÜYÜK BİR ÖZGÜVENLE YARINLARINA UMUTLA BAKIYOR”

Gül, Türkiye’nin, büyük bir özgüvenle, yarınlarına umutla baktığını, önümüzdeki süreçte barış, demokrasi ve ekonominin birbirini tamamlayan bir anlayışla ilerlemesi, reform sürecinin kararlılıkla devam ettirilmesinin bütüncül bir gelişmenin yolunu açacağını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, Türkiye’yi hedeflerine daha da yaklaştıracağını ifade etti.

“FARKLILIKLARIMIZA SAYGI GÖSTERMELİ, BİRLİK VE DİRLİĞİMİZİ MUHAFAZA ETMELİYİZ”

Birlik ve beraberliğimizden aldıkları güçle, Türkiye’ye ayak bağı olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, “Burada önemli olan enerjimizi milletimizin beklentileri doğrultusunda harcamaktır. Sorunlarımızı elbirliğiyle çözecek iradeye, imkanlara ve siyasi istikrar başta olmak üzere önemli avantajlara sahibiz. İhtiyacımız olan yegane unsur; birbirimizi anlamak, farklılıklarımıza saygı göstermek, birliğimizi ve dirliğimizi her şart altında muhafaza etmek; kendimize, milletimize ve devletimize güvenmektir. İnancım odur ki, bu güç ve potansiyel, Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaktır.” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR, GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMI İFADE EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Gül, mesajının sonunda, bütün vatandaşların ve tüm İslam aleminin bayramını tebrik ettiğini, yarınların teminatı çocukların gözlerinden öptüğünü kaydederek, “Bayram vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Kutsal hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın sağlıkla ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızdan trafikte daha dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını rica ediyorum. Sizleri sevgi, muhabbet ve en samimi duygularımla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs