En Sıcak Konular

Müezzinoğlu ‘acemi kasapları' uyardı

14 Ekim 2013 11:10 tsi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Acemi kasap vakaları bayramı maalesef zehir ediyor, hayati riskler oluşturuyor. Ehil olmayanların kurban kesmelerine lütfen müsaade etmeyin.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Millet olarak birbirimizi yeniden kucaklıyor, bütünleşiyoruz. Öncelikle milletimizin, gönül coğrafyalarımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın yeryüzüne ve bütün insanlığa; barış ve adalet getirmesini diliyorum.Kurban Bayramı; biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar, bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesaj... Bu mesajın özü; sevgi ve paylaşmak. Sevgiyle paylaşmak... Bu mesaj; tüm insanlığın yaralarını tedavi edecek güçlü bir merhem, bir reçete... Bu reçeteye hepimizin ihtiyacı var.” dedi.

KAZALARA KARŞI UYARDI

Her bayram olduğu gibi bu bayram da Türkiye’nin dört bir yanına neşe ve sevinç yayılacağını ifade eden Müezzinoğlu, ”Milletimizin her bir ferdi üstüne düşeni eda edecek. Milletimiz; baba ocağını şenlendirmek için yola çıkacak. Milyonlarca vatandaşımız yer değiştirecek. Her yıl yaşanan kazaların, elim olayların yaşanmaması için, bütün vatandaşlarımızdan azami dikkat rica ediyorum. Hızdan uzak durun. Uykusuz ve yorgun yola çıkmayın. Mümkünse gidiş ve dönüşleri son güne bırakmayın.” uyarısını yaptı.

ACEMİ KASAPLAR

Bakan Müezzinoğlu, acemi kasap vakalarının bayramı maalesef zehir ettiğini, hayati riskler oluşturduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Ehil olmayanların kurban kesmelerine lütfen müsaade etmeyin. Kurbanlarımızın kesimini hijyenik ortamlarda uzmanlara yaptırın. Parklarda, yol kenarlarında, kamuya açık alanlarda; bize, ülkemize, medeniyetimize yakışmayan görüntülerin oluşmasına izin vermeyelim. Kurbanlarımızın veteriner kontrolünden geçtiğinden, sağlıklı olduğundan emin olalım. Resmi kurumların denetiminde olan ve belediyelerimizin sağladığı kurban kesim yerlerini tercih edelim. Kurban atıklarını, toprağa gömmeyi ihmal etmeyelim.”

“BAYRAM, BOL ETLİ SOFRALAR DEMEK”

Kurban Bayramı’nın; aynı zamanda bol etli sofralar demek olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, “Etleri dinlendirmeden tüketmemeye dikkat edelim. Aşırı yağlı et tüketmekten, ete yüklenmekten lütfen kaçınalım.” dedi. Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın, milletin huzur ve esenlik içinde bir bayram geçirmesi için hazır olduğunu belirterek, “İnşallah gerek olmak olmaz ama doktorlarımız, acil servislerimiz, sağlık çalışanlarımız bayram boyunca görevinin başında olacak. Tüm sağlık çalışanlarımızın, aziz milletimizin bayramını kutluyor, Bayramın tüm insanlığa barış ve adalet; sağlık ve afiyet getirmesini diliyorum. Bayram kalplerimizi yakınlaştırsın. Kurban Bayramımız mübarek olsun.” temennisini bildirdi.

cihan

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,442 µs