En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu demokrasi paketini eleştirdi

8 Ekim 2013 16:17 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada Hükümetin demokrasi paketini eleştirdi.



Hükümetin, darbe yasalarının kalıntısı olan yüzde 10 seçim barajına yönelik eleştirilere karşı pakette üç seçenek sunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, üç seçenekten birini seçmeye zorlanmanın, dördüncü bir alternatifi görmezden gelmenin demokrasiyle bağdaşmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sayıştay raporları gelmez, halk korkudan sesini çıkaramaz. Halkın devleti denetlemesi bir tarafa ülkenin başbakanı çıkar, 'Siz birbirinizi denetleyin, komşunuzu ihbar edin' der. Ve bu kişinin demokrasi paketi getirdiği alkışlarla kabul edilir. Bu tam bir Aziz Nesin'lik olaydır.
Devleti demokratikleştirdiğiniz zaman ülkeye demokrasi gelir. Yurttaş sokakta en az polisle, askerle muhattap olduğu zaman o ülkede demokrasi güçlü demektir. Ama siz tek parti devleti oluşturdunuz. Başbakan öyle konuşur, bakanları öyle konuşur, valileri öyle konuşur, savcıları öyle hareket eder, yargıcı öyle karar verir, sistem böyle tek parti devleti olur."  

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi Parki odaklı olaylarda hayatını kaybetmesinin ardından Vali Göngör Azim Tuna'nın yaptığı açıklamada, "Kormaz'ın arkadaşları tarafından dövülmüş olabileceğini" ileri sürdüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, Tuna'ya yönelik "Vali demek için 50 dereden su getirmek lazım. Onun valilikle falan ilgisi yok" ifadesini kullandı.

Vali Tuna'nın Korkmaz'ın ölümüyle ilgili haber yapan bir gazeteciye gönderdiği elektronik postayı da okuyan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Olayın takipçisi olan gazeteciye e posta ile sitemini gönderdi. Sitemi şöyle; 'Oğlum İsmail yine rahat durmuyorsun. Bir daha aynı şekilde yorum yaparak bu konuyu işlersen sen adi ve şerefsizsin' diyor. Bu sözler bana ait değil, bu devletin valisine, AKP'nin valisine ait. Recep Tayyip Erdoğan'ın valisine. Bunu söyleyen bir vali o koltukta bir saat bile oturamaz. Bırakın diğerlerini, bir gazeteciye adi ve şerefsiz diyen bir vali valilik koltuğunda oturamaz. Ama ne dedi, Recep Tayyip Erdoğan? 'Sayın Vali iyi bir arkadaşımızdır' dedi. Ne söyleyeyim? Bizde güzel bir atasözü var; arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim."

"4. büyük devrime imza atmak zorundayız"

Bu topraklara huzuru, barışı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının getirdiğini, CHP'nin de Türkiye tarihindeki 3 büyük devrime imza attığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Şimdi hep beraber 4. büyük devrime imza atmak zorundayız. Özgürlük ve demokrasi konusunda ciddi, tutarlı ve kararlı adımları hep beraber atmalıyız. Tarihimizde hiç kimseyi kötülemeden, herkesi kucaklayarak. Tarih bizim tarihimiz, bizim zenginliğimiz. Kırılan, dökülen, demokrasi açığı gittikçe büyüyen bir Türkiye var. Biz yeni bir yola kararlılıkla çıkmak zorundayız. Adımlarımızı daha sık ve daha kararlı atmak zorundayız. Güzel Türkiye'yi yeniden inşa etmek zorundayız."

AA



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs