En Sıcak Konular

İçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama

8 Ekim 2013 11:56 tsi
İçişleri Bakanı'ndan flaş açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gülsuyu'nda gerçekleştirilen operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Polise önleyici tedbirler konusunda herhangi bir çalışma olup olmadığı yönündeki soru üzerine Güler, "Bu konuyla ilgili herhangi bir tasarı yok, bir paket yok, üzerinde mutabakata varılmış bir tasarı taslağı dahi yok" dedi.
 
Güler, ancak mukayeseli hukuk  alanında AB ülkelerinde ve dünya polisinde önleyici yetkilerle  ilgili bir araştırma bulunduğunu ifade ederek, "Hangi ülkeler önleyici tedbir olarak hangi müesseseleri uyguluyor? Bununla ilgili bir çalışmayı bir tasarı şekli yapmışlar. Hırpalanabilecek bir paket arandı, üzerinde fırtınalar  koparılacak bir paket aranıyor herhalde. Bunu demokratikleşme paketinde bulamayınca, olmayan bir paket üzerinden görüyorum ki hem basında hem de bazı köşe yazarları  böyle bir şey varmış gibi, demokratikleşme paketinin hemen ardından  otoriter yetkiler geliyormuş gibi algılamışlar. Bu  tamamen yanlıştır. Böyle bir çalışma yoktur" diye konuştu.
 
"Bu arkadaşımız polis memuru, tutuklu değil"
 
"Ethem  Sarısülük'ü vurduğu iddia edilen polis memurunun Şanlıurfa'da koruma olduğu haberleri var. Bu biraz eleştirildi" ifadesi üzerine Güler, "Niye eleştirilsin, bu arkadaşımız  polis memuru, bu arkadışımız tutuklu değil. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir polisi. Yani şimdi korunuyormuş gibi ne demek?" dedi.
 
Güler, DHKP-C'ye yönelik operasyonların ne aşamada olduğu sorusuna da şu yanıtı verdi:
 
"Dün ağırlıklı olarak Maltepe Gülsuyu ve Sultangazi, Gazi Mahallesi'nde bir operasyon yapıldı. Yasadışı  sol bir örgütün üyesi olduğu iddia edilen  34 kişi gözaltına alındı. Bunların 5 'i kadın 29'u erkektir. 3 Ekim'deki cenaze töreni sırasında silah teşhirinde bulunan 3 kişi de, kalaşnikoflu şahısta bunların arasında vardır. O cenaze sırasında silah gösterisinde bulunan 9  kişinin tamamının kimlikleri tespit edilmiştir. 6 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Örgüt üyeliğinden de şu anda soruşturma devam etmektedir."

aa


Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,860 µs