En Sıcak Konular

Nabi Avcı'dan dershane açıklaması

8 Ekim 2013 11:20 tsi
2014 Ocak'tan itibaren dershanelere ruhsat vermeyeceklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerde eğitim alan çocuklarına eğitimlerine 2014 ders yılı sonuna kadar devam edebileceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin Ocak ayında kapatılmasıyla ilgili, dershanede eğitim almakta olan çocukların 2014 yılının Haziran ayının sonuna kadar kursalarına devam edebileceğini söyledi.

Avcı ayrıca, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  “1 Ocak 2014’ten itibaren dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek. Dershaneler artık yasal olarak da Milli Eğitim sistemi içerisinde yer almayacak” sözlerine açıklık getirdi. Avcı, ''Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler" şeklinde konuştu.   

Dershanelerin yüzde 20'sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyeti var. Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor. Özel okula dönüşenlere devlet burslu öğrenci gönderecek. Bunun için kanunla düzenleme yapılacak."

Avcı, dershanelerin özel okula dönüşmesi için özel okul kriterlerinin, geçiş süreci için bir süreliğine hafifletilmesini ve özel okula dönüşecek dershaneler için kredi kolaylığı sağlanmasını planladıklarını bildirdi.    

Avcı, okullarda andımızın okunmasına son verilmesiyle ilgili, "Bugünün dünyasında artık söyleyenler de söyletenler de neyi niçin söylediklerini çok düşünmez hale gelmişti. Günün şartlarına uydurulmuş oldu" dedi.

aa

Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs