En Sıcak Konular

Teröristler, Beytüşşebap'ta TIR yaktı

7 Ekim 2013 13:27 tsi
Genelkurmay Başkanlığı, dün Beytüşşebap 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı inşaatında kullanılmak üzere mermer taşıyan sivil bir TIR’ın Sıcakçeşme mevkiinde 3 bölücü terör örgütü mensubunca yakıldığını bildirdi.

Genelkurmay’ın yazılı açıklamasında, mermerleri boşaltmayı müteakip dönüş yolunda, saat 16.30 sıralarında Sıcakçeşme mevkiinde, yöresel kıyafetli, Kaleşnikof piyade tüfekli, hücum yelekli terör örgütü mensuplarınca TIR’ın durdurularak yakıldığı ifade edildi. Olay, TIR şoförü A.B.’nin, görevden dönen 2 Jandarma Asayiş Komando Timine Aşağıdere Köyü bölgesinde bildirmesi ile öğrenildi.

Olay yerinde 06 Ekim 2013 saat 17.00’de yapılan incelemede; TIR’ın yandığı, olay bölgesinde kimsenin bulunmadığı tespit edilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarının kaçış istikameti olarak değerlendirilen olay bölgesinin kuzeyinde arama tarama yapıldı. Ancak, bölücü terör örgütü mensuplarına ait iz ve emareye rastlanılmadı.

Bölücü terör örgütü mensuplarının, araç şoförü A.B. ve mermer sahibi M.Ü.’yü araçtan indirerek cep telefonlarını aldıkları, mermerin 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığına getirildiğini öğrenmeleri üzerine "Sizi kaç defa uyardık. Neden götürüyorsunuz?" şeklinde konuşarak tırı yaktıkları, 10 dakika kadar alev almasını bekledikten sonra, şahısları serbest bırakarak kuzeye doğru Ilıcak Mezrası istikametinde uzaklaştıkları öğrenildi.

1 VATANDAŞ VE 5 KATIR TERÖRİSTLERİN ELİNDE

Başka bir olayda 4 bölücü terör örgütü mensubu, 06 Ekim 2013 saat 10.00’da Bitlis il merkezi Kayalıbağ Köyü Karaca Mezrası mülkî sınırları içerisinde ağaç kesimi yapan 7 vatandaşı, 2 saat kadar alıkoyarak darp ettiği kaydedildi. Teröristler kamyonu gasp ederek, şahıslara ait 5 katırı kamyona yükleyen ve Z.İ. isimli şahsı da yanlarına alarak aynı gün saat 12.00 sıralarında, bölgeden uzaklaşmıştı.

Olay, vatandaşların Siirt İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma İmdat telefonunu aramaları ile öğrenildi.

Olay mağduru 2 vatandaş, 06 Ekim 2013 saat 15.00’te Karınca Jandarma Karakol Komutanlığına gelerek müracaat etmiş ve diğer mağdurların olay bölgesinde kaldıklarını beyan etti. Ormanda ağaç kesimi yapan 2 müteahhit (Ç.A., A.K.), kamyonu takip etti ve kamyonu teröristlerden alarak aynı gün saat 16.45’te Karınca Jandarma Karakol Komutanlığı'na geldi. Kaçırılan 1 vatandaş ve 5 katırın halen teröristlerin elinde olduğu belirtildi.

cihan

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs