En Sıcak Konular

6,5 milyon yapı kentsel dönüşüme uğrayacak

7 Ekim 2013 12:43 tsi
Türkiye'nin 2023 yılı vizyonunda marka şehirlerin yapılanması için başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında 6,5 milyon çürük yapı elden geçirilecek.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen ve iki gün süren "3. Yapı ve Denetim Sempozyumu" için kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Kasım Kayıhan, kentsel dönüşüm projesi ve denetimli yapılar konusunda AA muhabirine değerlendirmede bulundu.
 
Kayıhan, Bakanlık olarak Türkiye'de marka şehirler yaparak, çevreye duyarlı ortamlar oluşturmak için stratejik hedefler belirlediklerini ifade etti.
 
Kocaeli ve Düzce'de 1999'da yaşanan depremlerinin kendileri için bir milat olduğunu ve ondan sonra yapıya bakış açılarının değiştiğini anlatan Kayıhan, Van depreminde de yapı denetimi görmüş binaların yıkılmadığını belirterek bu sisteminin hayati önem taşıdığını ifade etti.
 
Kayıhan şöyle devam etti:
 
"Bu bizim için bir vizyon projesidir. Sadece sağlam konutlar yapmak değil, çevresi ile uyumlu yeşilliği bol, enerji verimliliği ve sosyal donatıları olan çocuklar için oyun ve spor alanları olan kentler oluşturmak için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Ülkemizde 19,5 milyon yapı stoğumuz var. Daha yaşanılabilir, marka kentler oluşturabilmek için çalışma yapmaktayız. Bizim ulaştığımız kentsel dönüşüme uğramış konut sayısı 150 bin, yıl sonunda 200 bine ulaşacağız. 2023 vizyonunda 6.5 milyon yapıyı elden geçirerek marka kentler oluşturacağız."

 

Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs