En Sıcak Konular

Bu kurbanlıklara dikkat!

7 Ekim 2013 12:17 tsi
İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Arslan, kurbanlık satın almak isteyen vatandaşlara satış merkezlerindeki veterinerlerden yardım almalarını tavsiye etti.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO), ilçe belediyeleriyle ortak çalışma başlatarak kurbanlık satış merkezlerine nöbetçi veterinerler yerleştirdi. İVHO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, "Vatandaş dışarıdan baktığında bir hayvanın hormonlu olup olmadığını anlayamaz. Kurbanlık alanların çevresinde klinikleri olan meslektaşlarımızın bildirimlerine göre, hayvan sahipleri hastalanan hayvanları için antibiyotik satın almak istemektedir. Oysa kısa süre içinde bu hayvanlar kesileceği için ilaçların vücuttan atılma süresi dolmamış olacak ve tüketici için bu durum risk teşkil edecektir. Meslektaşlarımız bu yöndeki talepleri geri çevirmektedirler" diye konuştu.

ANTİBİYOTİK RİSKİ

Arslan, şunları söyledi: "Antibiyotiklerin insan sağlığı açısından alerjiden kanser yapıcı etkiye kadar riskleri bulunmaktadır. Ette antibiyotik kalıntısı olmaması için antibiyotiklerin kesimden ortalama 3 hafta önce terk edilmesi gerekir. Ülkemizde yasaklanmasına rağmen antibiyotikler zaman zaman tedavi yanında canlı ağırlık artışı içinde kullanılıyor. Diğer taraftan steroid etkili hormonlar da kilo artışı amaçlı kullanılabilmektedir."

Şişme hayvanın eti sıkı olmaz

Anadolu yakasının en büyük kurban satış yeri olan Hekimbaşı Kurbanlık Satış Merkezi'nde kurbanlık satan esnaflardan Murat Mayda, "Vatandaş hayvan alırken hormon verilen, kilo artırıcı iğne vurulan hayvanı tespit için görevlilerden yardım istesin. Şişme hayvanın eti sıkı olmaz. Şüphelendiği an pazardaki diğer esnaftan da yardım isteyebilir. Çünkü biz bu tür insanları aramızda barındırmayız" şeklinde konuştu.

Bugün



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs