En Sıcak Konular

Helikopter misillemesini muhalifler önledi

7 Ekim 2013 09:03 tsi
Helikopter misillemesini muhalifler önledi Reyhanlı’da 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren THKP-C Acilciler örgütünün Türkiye’ye yönelik ‘helikopter’ misillemesini ÖSO önledi.

İdlib’de yakalanan iki kişi, planladıkları silahlı ve bombalı eylemleri itiraf etti.
 
Bugün'de yer alan habere göre; Suriye’de rejimle birlikte hareket eden THKP-C Acilciler terör örgütü lideri Mihraç Ural’ın Türkiye’nin düşürdüğü helikoptere misilleme için harekete geçtiği öğrenildi. Ural’ın planını Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bozdu.
 
ÖSO güçleri, 15 Eylül’de sınır ihlali yapan helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düşürülmesinden bir gün sonra İdlib Ceveli Zevi bölgesinde içinde iki kişi bulunan bir arabadan şüphelendi. Araç durduruldu.
 
Ural’ın talimatıyla Türkiye’de bombalı ve silahlı saldırılar için gönderilen iki terörist kıskıvrak yakalandı. İdlib’de yakalanan iki teröristin THKP-C Acilciler mensubu olduğu belirlendi.
 
EYLEM İTİRAFI
 
ÖSO güçlerince sorgulanan iki terörist, örgüt adına Türkiye’ye bombalı ve silahlı eylemler düzenlemek için gitmeye çalıştıklarını itiraf ederek “Mihraç Ural’ın emriyle TSK’nın düşürdüğü, Suriye ordusuna ait helikopterin intikamını almak amacıyla Türkiye’de misilleme eylemleri gerçekleştirecektik” dedi.
 
İstihbarat araştırmasında yakalanan iki kişinin Mihraç Ural’ın Suriye’de kurduğu Muvakeme Suriye adlı örgüt içinde faaliyet yürüten militanlar olduğu belirlendi. Özgür Suriye Ordusu, Ural’ın iki militanını kendi kontrolleri altındaki bir bölgede hapse attı.
 
Sahte TC kimliği taşıyorlar
 
“İş bulmak için Hatay’dan Suriye’ye geldik” diyen iki kişinin üzerinden K.S. ve M.Ö. adına düzenlenmiş Türkiye kimlikleri çıktı. ÖSO, bilgileri sınırdaki güvenlik güçlerine bildirdi. Yakalananların kimliklere bakılarak Hatay Samandağı nüfusuna kayıtlı olduğu görülmesine rağmen bilgilerin gerçek olmadığı anlaşıldı.
 


Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs