En Sıcak Konular

'Koca Yusuf'un gelişi yine ertelendi!

6 Ekim 2013 10:40 tsi
'Koca Yusuf'un gelişi yine ertelendi! 'Koca Yusuf' ismi verilmesi düşünülen ve Türkiye’ye teslimat tarihi birçok kez ertelenen A400M nakliye uçağı konusunda verilen sözler yerine getirilemedi.

Türkiye’nin de ortakları arasında bulunan uçağın, eylülde teslim edileceği açıklanmıştı. Uçağın ilk teslimatı ise ağustos ayında Fransız Hava Kuvvetleri’ne gerçekleştirilmişti. Zaman'da yer alan habere göre; Airbus’un Türkiye’deki yetkilileri, Avrupa’nın ortak askerî nakliye uçağı A400M’in Türkiye’ye ilk teslimatında sona yaklaşıldığını ifade ederek, uçağın test uçuşları ve diğer konular nedeniyle kasım başında Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil edilebileceğini söyledi.
 
Türkiye’nin 10 adet sipariş verdiği A400M uçağı, askerî amaçların yanı sıra sivil taşımacılık için de kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Yeni nesil nakliye uçağının Ankara ve Kayseri’de yapılan test uçuşlarına Türk hava ve yer personeli askerler katılmıştı. Dünya silahlı kuvvetlerinin askerî ve sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan askerî nakliye uçağı A400M, ileri teknolojisi sayesinde daha yüksek, daha hızlı ve daha uzağa uçabiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek olan uçak kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine de sahip. Taktik, stratejik ve lojistik görevlerde kullanılabilen uçak, özellikle günümüzün askerî ve yardım operasyonlarında gerekli büyük kargoları hızla ve mola vermeden ulaşması gereken bölgelere götürebiliyor. Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde çok amaçlı nakliye uçağı A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlıyor.

 

Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs